8600 Siófok Szekrényessy Kálmán utca 1. +36 84 358 327

Hírek

 • A Fradi ellen folytattuk a felkészülést
  2021. Augusztus 24.

  A Fradi ellen folytattuk a felkészülést

  A Motherson Mosonmagyaróvár után kedd este az FTC-Rail Cargo Hungaria csapatát fogadtuk a Kiss Szilárd Sportcsarnokban. A mérkőzés folyamán ellenfelünk végig dominált, és magabiztos győzelmet aratott.

  1. félidő: A találkozó elején beragadtunk, a fővárosi zöld-fehérek egy 0:6-os periódussal indítottak. Ezt követően némileg zárkózni tudtunk (3:7), de védekezésben továbbra sem tudtunk maradandót alkotni, így 3:10-nél érkezett az első időkérés. A 19. percben már tízgólos volt a különbség (4:14), amiből a szünetig kettőt sikerült ledolgoznunk (10:18).

  2. félidő: Az első játékrészben Angela Malestein lövései okozták a legtöbb problémát, a fordulás után pedig Márton Gréta bizonyult tarthatatlannak, de a találkozó legeredményesebb játékosa így is Simona Szakrová lett kilenc találattal. A közvetlen hajrára kétszámjegyű különbséggel fordultunk, és végül nem sikerült visszajönnünk tízen belülre (28:41).  

  Kisebb sérülés miatt távol maradt a mai összecsapástól két irányítónk, Malin Holta és Lakatos Rita, valamint baloldali szélsőnk, Puhalák Szidónia. Csapatunk a hétvégén Kaproncára utazik, ahol egy nemzetközi tornán vesz részt, és két mérkőzést abszolvál.

  Edzői szemmel

  Danyi Gábor (vezetőedző – Siófok KC): „Először is nem kérdés, hogy a Ferencváros jelenleg más szintet képvisel. Védekezésben nagyon hiányoltam a faultokat, és sajnálom, hogy kimondottan bátortalanok voltunk. Amivel viszont elégedett vagyok az a 28 lőtt gól, ami jónak mondható egy ilyen kaliberű ellenféllel szemben. Összességében viszont még nagyon sokat munka vár ránk.”