8600 Siófok Szekrényessy Kálmán utca 1. info@skc-sportkomplexum.hu

Hírek

  • A Győr elleni rangadóval folytatjuk – előzetes
    2020. Szeptember 22.

    A Győr elleni rangadóval folytatjuk – előzetes

    A K&H női kézilabda liga 6. fordulójának szerdai rangadóján a Győri Audi ETO KC csapatát fogadjuk a Kiss Szilárd Sportcsarnokban. A mérkőzésre limitált számban még kaphatóak jegyek online.

    Helyzetkép

    Klubunk történetének leghosszabb veretlenségi sorozata a tét, persze ennél a szimpla statisztikai adatnál sokkal többet jelent a holnapi Győr elleni mérkőzés. Csapatunk a Moen-érában, tavaly október 19-én szenvedett utoljára vereséget az Érd vendégeként. Azóta megnyertünk zsinórban 18 bajnokit, köztük a Győr elleni hazai, és a Ferencváros elleni idegenbeli rangadót. A 2020/21-es bajnokságból eddig öt mérkőzést játszottunk le, az Érd (30:22), a Szombathely (36:26), a DKKA (39:25), az Alba Fehérvár (42:20), és legutóbb a Boglári Akadémia-SZISE (34:21) ellen. Bent Dahl a holnapi nap folyamán a sérült Mazák-Németh Csilla, és Tóth Gabriella kivételével mindenkire számíthat. Házi góllövőlistánk pedig arról árulkodik, hogy formálódó csapatunk nagyon sok pilléren áll.

    Tudtad-e? Andrea Kobetic utolérte, és meg is előzte az örökös házi góllövőlistán a 389 gólos Szalai Babettet, sőt, azóta a 400. gólját is megszerezte. Ezzel jelenleg ő klubunk valaha volt hatodik legeredményesebb játékosa. Idő közben Camille Aoustin (360) is lépett egyet előre, Asma Elghaoui (359) kilencedik helyezése már a múlté.

    ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS

    Ellenfélmustra

    Danyi Gábor együttese három magabiztos győzelemmel kezdte a bajnokságot, a papírformának megfelelően az Érd (35:17), a Kisvárda (33:20), és a Szombathely (43:22) legyőzése sem okozott különösebb gondot.

    A Bajnokok Ligája 1. fordulójában a CSZKA Moszkva viszont rámutatott arra, hogy az ETO igenis sebezhető. Az oroszországi összecsapáson Amandine Leynaud elképesztő bravúrjai kellettek 26:23-as állásnál. Lukács Viktóriáék innen mentették 27:27-es döntetlenre az összecsapást, és őrizték meg elképesztően hosszúra nyúló veretlenségüket a legrangosabb sorozatban. Legutóbb a Podravka Vegeta elleni mérkőzés egészen ellenkező félidőket hozott. Az első játékrészben a horvát bajnok nagyon jól tartotta magát (17:16), a második felvonásban viszont egy mérkőzésre való gólt kapott (26:12), így alakult ki a 43:28-as végeredmény.

    Érkezők: Laura Glauser (kapus – Metz), Silje Solberg (kapus – Siófok KC), Lukács Viktória (jobbszélső – FTC).

    Távozók: Kiss Éva (kapus – visszavonult), Kari Aalvik Grimsbö (kapus – visszavonult), Jana Knedlikova (jobbszélső – Vipers HK), Katarina Bulatovic (jobbátlövő – visszavonult), Bódi Bernadett (jobbszélső – Budaörs).

    Egymás elleni múlt

    Idén januárban történelmi sikert arattunk a Győr ellen. Szikora Melinda a gólvonalon remekelt, Andrea Kobetic, Tomori Zsuzsanna, Nerea Pena és Gnonsiane Niombla pedig egyaránt 5-5 góllal járult hozzá a nem mindennapi sikerhez. Az utóbbi években sikerült szoros, és szorosabb mérkőzéseket is vívni az ETO-val, de a pontszerzés sosem jött össze. A bajnoki összkép azonban nem túl szép, említett győzelem mellett 21 vereséget számlálunk.

    A két csapat legutóbb a felkészülés során, augusztus 21-én összemérte tudását Győrben. Akkor egy rossz kezdés után hétgólos hátrányból jöttünk vissza Andrea Kobetic és Laura van der Heijden hiányában. A mérkőzés hajrájában az egyenlítés is sikerült, de végül az utolsó két gólt Estelle Nze Minko és Amanda Kurtovic jegyezte.

    Edzői szemmel

    Bent Dahl (vezetőedző – Siófok KC): „Már nagyon vártuk ezt az első igazán éles hetet. Először a Győr elleni mérkőzést, majd a debreceni vendégjátékot. Készen állunk fizikálisan és mentálisan is a feladatra. Azonban ha szeretnénk versenyben lenni a Győrrel, akkor minimum száz százalékot kell nyújtanunk. Rengeteget futnak, így nekünk is ezt kell tennünk. Számunkra a szurkolótáborunk egy extra játékost jelent minden hazai mérkőzésen, ez holnap is így lesz. Ráadásul teltház előtt játszunk. Különleges este elé nézünk, az első perctől az utolsóig bíztatni fognak bennünket. Fel kell nőnünk az ő teljesítményükhöz.”

    Fotók: Németh András