8600 Siófok Szekrényessy Kálmán utca 1. +36 84 358 327

Hírek

 • EHF-kupa: Irány a legjobb négy – előzetes
  2020. Március 05.

  EHF-kupa: Irány a legjobb négy – előzetes

  A törökországi odavágón szerzett magabiztos előny önmagában nem ér EHF-kupa elődöntőt. Közelinek tűnhet a cél, de nem szabad hátradőlnünk. A Kastamonu elleni negyeddöntős párharcot 38:29-ről folytatjuk szombat este.

  Helyzetkép

  A válogatott szünet előtti utolsó feladat a török bajnok Kastamonu kiejtése az EHF-kupából. Az idegenbeli odavágó ennek jó alapot adott, de a „török-melót” be kell fejezni, le kell zárni. Hazai környezetben a mostani lesz klubunk történetének a 18. nemzetközi kupamérkőzése, az eddigi mérleg pedig impozáns – 15 győzelem, 1 döntetlen és 1 vereség.

  Az odavágó első félidejében hatalmas volt a különbség a két csapat között, a játék minden elemében ellenfelünk fölé kerekedtünk, és nagy lépést tettünk az elődöntő felé. Előnyünk magabiztos – kilencgólos – , de a párharc lezárása nem sikerül. A Kastamonu ugyanis a szünetben váltani tudott, és a fordulás után kellemetlen arcát is megmutatta. Yana Uskova és Szikora Melinda párharca szikrázott, de megtalálta egymást a két horvát Andrea Seric és Andrea Kobetic is. Asil Iskit pedig a maga tíz góljával bizonyította tudását, és gólerősségét egyaránt. De nem feledkezhetünk meg Camille Aoustin kiváló helyzetkihasználásáról sem.

  A visszavágón Tor Odvar Moen nem számíthat Tomori Zsuzsanna játékára. Kiváló válogatott játékosunknak ezúton is kívánunk sok erőt, és mielőbbi visszatérést. További friss hír, hogy hetek, hónapok óta kiváló formában védő kapusunk, Szikora Melinda a keretszűkítés áldozata lett, így ő sem lehet ott az olimpiai részvételért küzdő magyar válogatottban.

  ​A szombat esti összecsapást a Sport TV élőben közvetíti. A mérkőzésre limitált számban még kaphatók jegyek. Vedd meg pár kattintással online, és szurkolj a helyszínen a lányoknak!

  Edzői szemmel

  Tor Odvar Moen (Siófok KC – edző): Gyakran szoktam mondani, hogy egy kupapárharc első mérkőzése nem csak az eredményről szól. Fontos, hogy minél többet tanuljunk a másikról, ugyanis ez alapozhatja meg egy visszavágó és egy párharc sikerességét. Jó eredményt értünk el Törökországban, de ami ennél is fontosabb, hogy tapasztaltunk, kiismertük a másikat. A második játékrészben érezhettük, hogy ellenfelünknek van egy olyan fokozata, ami kellemetlen. Egy harcos csapatot ismertünk meg, mely nem adja fel könnyen. Ezért is fontos, hogy a megszerzett előny tudatában egy pillanatra se engedjünk ki. Végig koncentráltan kell kézilabdáznunk. Tomori Zsuzsanna kiesése szomorúvá tesz, de vannak fontosabb dolgok a kézilabdánál. Az egyik legmegbízhatóbb játékosom, aki elöl és hátul is folyamatos, stabil teljesítményre képes. Látom rajta, hogy élvezi a kézilabdát, és még idén várjuk vissza. Szombaton azért lépünk pályára, hogy kiszolgáljuk a közönségünket, ez lebeg a szemünk előtt, illetve az elődöntő.