8600 Siófok Szekrényessy Kálmán utca 1. +36 84 358 327

Hírek

 • EHF-kupa: Kitartott az előny, ott vagyunk a főtáblán!
  2019. November 16.

  EHF-kupa: Kitartott az előny, ott vagyunk a főtáblán!

  Felemás félidők után egy már megnyert párharcból hoztunk ki a vártnál több izgalmat. Belealudtunk a Nantes elleni visszavágó utolsó félidejébe, de a Franciaországban megszerzett előny kitartott, így csapatunk 2020-ban is ott lesz az EHF-kupa főtábláján.

  1. félidő: Ütemtelen játékkal indult a mérkőzés, csapatunk nem igazán tudott felpörögni. Ennek ellenére, illetve Szikora védéseinek köszönhetően nem sokkal a félidő előtt 15:10-re is vezettünk. Ekkor összesítésben tizenhárom gólos volt az előnyünk. Az első játékrész végén Grigl vezérletével zárkóztak a vendégek, de a vezetés így is megvolt (15:13).

  2. félidő: A fordulás után 16:16-nál volt újra egyenlő az állás, ekkor Allan Heine csapata egy 6:1-es szériát futott. A Nantes a vezetést is átvette, a két csapat pedig sokáig fej-fej mellett haladt. Az utolsó tíz perc aztán kritikusra sikeredett. Játékosaink nem tudtak megújulni, a Nantes pedig sorra dobta a gólokat, így az odavágón szerzett előny elkezdett fogyni. Tor Odvar Moen időkérése sem használt, a második játékrészben Barbosa és Nielsen is nagyot játszott, a franciák pedig ellopták a show-t. Rég nem látott, ötgólos vereséget szenvedtünk hazai pályán, de az idegenben megszerzett előny kitartott, így ott vagyunk a főtáblán, várhatjuk a csoportkör sorsolását (29:34).   

  Edzői értékelés

  Tor Odvar Moen (Siófok): A legfontosabb dolog a továbbjutás, de van bennem az eredmény és a mai teljesítmény miatt némi csalódottság. A franciák ma jobban akarták a győzelmet, de a továbbjutásunk egy pillanatra sem forgott veszélyben. Az első játékrészben nagyon kellettek Szikora Melinda védései, a második félidőben viszont csapatként nyújtottunk nagyon gyenge kézilabdát. Ellenfelünk gyorsan, és veszélyesen játszott. Tanulnunk kell ebből a mai vereségből, meg kell jegyezni, hogy soha sem szabad hátradőlni.

  Allan Heine (Nantes): Örülök a mai teljesítménynek és a győzelemnek, de egyben csalódott is vagyok, hiszen ott szerettünk volna lenni a csoportkörben. Szerencsétlen sorsolást kaptunk, egy csapat kivételével bárki jöhetett volna, az pedig a címvédő volt. Hihetetlen az a hangulat, amit itt tapasztaltam Siófokon. Elképesztő ez az atmoszféra, itt minden megvan, amit szeretek a kézilabdában. Ide bármikor szívesen jönnék vissza.