8600 Siófok Szekrényessy Kálmán utca 1. +36 84 358 327

Hírek

 • EHF-kupa: megnyerni a Nantes elleni párharcot! - beharangozó
  2019. November 14.

  EHF-kupa: megnyerni a Nantes elleni párharcot! - beharangozó

  Nyolcgólos előnyről várjuk az EHF-kupa 3. selejtezőkörének visszavágóját. A Nantes elleni párharc második felvonására minden jegy elkelt, szombat este tehát teltház és fantasztikus hangulat várható a Kiss Szilárd Sportcsarnokban.

  Helyzetkép

  Kalandos körülmények, járattörlés, és hosszúra nyúló reptéri várakozás után az eredeti tervekkel ellentétben több nap késéssel tért haza csapatunk Nantes-ből. Így a DKKA elleni szerdai bajnoki mérkőzés halasztását kellett kérvényezzük, melyben partner volt az ellenfél, és a Magyar Kézilabda Szövetség egyaránt. A mostani lesz a november 30-án rajtoló világbajnokság előtti mérkőzése, a tét pedig nem kisebb, mint az EHF-kupa főtáblája, melynek küszöbét fél lábbal már átléptünk, de hiba lenne azt hinni, hogy már ott is vagyunk. A szombati mérkőzést a televízió nem közvetíti, ellenben klubunk hivatalos youtube-csatornája élőben adja.  

  Röviden az odavágóról

  A párharc első percei nehézre sikeredtek, de a csapat és a szakmai stáb gyorsan reagált. Négygólos hátrányból jöttünk vissza, a szünetben pedig már négygólos előnyben voltunk. A szünet után remekül kezdtünk, megdupláztuk a két csapat közötti különbséget, melyet meg is tudtuk tartani egy kisebb hullámvölgyet túllépve. Barbosa hatástalanítása remekül sikerült, a Nantes házi gólkirálya egyetlen egy gólig jutott, ellenben Grigl kilenc találatot jegyzett, erre pedig a visszavágón figyelnünk kell, hogy még egyszer ne következhessen be. A csapat vezére, a mérkőzés MVP-je Tomori volt, de Niomla és Solberg is remek teljesítményt rakott a pályára. Tor Odvar Moen roppant elégedetten értékelt a lefújás után. A párharc 32:24-ről folytatódik szombaton.

  Edzői szemmel

  Tod Odvar Moen (edző – Siófok KC): Elképesztően kalandos „hétvégénk” volt, majdnem öt naposra sikeredett ez a francia túra. Gyakorlatilag a mérkőzésen kívül semmi sem alakult úgy, ahogyan elterveztük. Viszont a legfontosabb az a mutatott játék és az eredmény, amivel nagyon elégedett vagyok. Az őszi szezon utolsó mérkőzése jön, minden jegy elkelt, mi pedig nagyon jó emlékeket őrzünk az EHF-kupáról. Hazai pályán szeretnénk kiváló teljesítménnyel kiharcolni a továbbjutást. Tudjuk, hogy számíthatunk a szurkolóinkra, akik mindig ott vannak mögöttünk. Mindig nagyon fontos az utolsó meccs, hiszen közel ötven napig nem leszünk együtt. Fontos, hogy a játékosok milyen szájízzel vonulnak szünetre, vagy éppen a válogatottba. Ez az egyik aspektus, a másik pedig, hogy a párharcnak még nincsen vége. Magunkra kell koncentrálnunk, minden rajtunk múlik.