8600 Siófok Szekrényessy Kálmán utca 1. info@skc-sportkomplexum.hu

Hírek

  • EHF-kupa: ott vagyunk a legjobb négyben!
    2020. Március 07.

    EHF-kupa: ott vagyunk a legjobb négyben!

    Kettős győzelemmel, és fantasztikus kézilabdával búcsúztattuk a török Kastamonu csapatát, így idén is ott vagyunk az EHF-kupa elődöntőjében.   

    1. félidő: Fantasztikus lendülettel kezdtük a mérkőzést, Böhme és Hársfalvi is egymás után lőtte a gólokat a szélről és lerohanásból egyaránt. A vendégek mestere Hakan Günal a 9. percben időt is kért, szerette volna megtörni a lendületet, és rendezni a sorokat (7:3). Ez azonban nem sikerült, a félidő felénél már 13:6 állt az eredményjelzőn, Böhme és Hársfalvi 4-4, míg Jezic 3 gólnál tartott. Sokat elárult a Kastamonu védekezéséről, illetve a kapusteljesítményről, hogy az első 14 lövésünkből 13 gólt eredményezett. A Kastamonu próbálkozott hét a hat elleni játékkal is, ám ennek eredménye képen Böhme szerzett egészpályás gólt, és 15:6-nál már meg is dupláztuk idegenben szerzett előnyünket. A kapuscsere ellenére tovább robogtunk, 5:0-s szériát produkáltunk, miközben török oldalon hosszúra nyúlt a gólcsend. Az első játékrészben Hársfalvi 6, míg Böhme 5 találatig jutott, előnyünk pedig a szünetben kilencgólos volt (19:10).

    2. félidő: A szünet után egy pillanatra Deja Vu érzésünk lehetett, amikor 23:11-es állásnál a Kastamonu zsinórban négy gólt jegyzett (23:15). Such góljaival azonban elmozdultunk (25:15), és egészen 30:15-ig meg se álltunk. Aoustin a visszavágón is megcsillantotta elképesztő technikai repertoárját, és fantasztikus gólt lőtt, míg Solberg két büntetőt is megfogott, és további rontott hétméteresbe kergette bele a vele farkasszemet néző ellenfelet. Mindeközben egy 8:0-s szériában volt csapatunk. A hajrában Lapos és Wald is betalált, előbb hatalmas bombagóllal jelentkezett (33:17). Jezic 6, míg Drabik 5 gólig jutott, ráadásul mindketten hibátlanul, rontott kísérlet nélkül zárták a meccset (40:20).

    Az EHF-kupa küzdelmeitől hatalmas különbséggel, 78:49-es összesítéssel búcsúztattuk a török bajnokot. Vasárnap pedig az is kiderül, hogy az elődöntőben az orosz Lada Togliatti, vagy a dán Odense vár ránk. Előbbi háromgólos előnnyel utazott a dániai visszavágóra.

    Edzői szemmel

    Tor Odvar Moen (Siófok KC - edző): „Fantasztikus teljesítményt nyújtott a csapat, végig elképesztően fókuszáltak voltunk. Egy pillanatra sem álltunk le, ki akartuk szolgálni a közönségünket. A különbség ellenére mondom, hogy a Kastamonu egy jó és kemény csapat, de náluk már csak nehezebb ellenfelünk lesz ebben a sorozatban. Ezért a folytatásban a legjobbunkat kell nyújtani. Ebből a mérkőzésből nem lehet tovább táplálkozni, viszont a megszerzett önbizalom még hasznos lehet. Most jön pár hét szünet, aztán pedig az áprilisi folytatás.”

    Hakan Günal (Kastamonu - edző): „A Siófok a játék minden elemében felőrölt bennünket, nemes egyszerűséggel egy jobb csapat. Fantasztikus ez a csarnok, a hangulat és a szurkolók. A párharc alatt jó tapasztalatokkal gazdagodtunk, melyekre a jövőben igyekszünk építeni.”  

    Fotók: Németh András