8600 Siófok Szekrényessy Kálmán utca 1. +36 84 358 327

Hírek

 • Érkezik a Ferencváros - beharangozó
  2019. Szeptember 19.

  Érkezik a Ferencváros - beharangozó

  A szezon egyik legjobban várt és egyben legfontosabb hazai mérkőzése vár ránk szombat este, amikor is a K&H női kézilabda liga 4. fordulójában a Ferencváros csapatát fogadjuk.

  Helyzetkép

  A bajnoki rajton megszorongattuk a címvédőt, mely azonban érvényesíteni tudta ellenünk a papírformát. A folytatásban aztán az újonc Szombathely és a Kisvárda legyőzése sem jelentett gondot. Volt azonban mindegyik mérkőzésben egy közös, ez pedig az első félidő gyenge és hullámzó teljesítménye, melyre mind a játékosok, mind pedig a szakmai stáb kitért az értékelésekben. Ez az, amit el kell tüntetni, ugyanis a Ferencváros ellen nem fér bele.

  Nerea Pena továbbra is sérült, így nélküle kell megoldani a soron következő kihívást, kihívásokat. Ellenben egész héten a csapattal edzett, és bemutatkozásra kész Hársfalvi Júlia. Camille Aoustin, Gnonsiane Niombla és Katarina Jezic remek formában kezdte az új szezont, és bízunk benne, hogy klasszis formáját ezúttal már Andrea Kobetic, és Simone Böhme is megtalálja. A mérkőzésre egyébként minden jegy elkelt, a találkozót pedig élőben közvetíti az M4 Sport.

  Ellenfélmustra

  Több kulcsjátékos is távozott, és csak kevesen érkeztek a nyáron, így kimondható, hogy valamelyest gyengült a Ferencváros, mely még így is bombaerősnek mondható.  Emilie Christiensen feladata lenne a hozzánk szerződő Nerea Pena pótlása, a fiatalok, a jövő reménységei pedig most kerültek csak igazán rivaldafénybe. A megfiatalított csapat két vezére Klujber Katrin (36 gól) és Háfra Noémi (27) remekül kezdte a bajnokságot, ahogyan Lukács Viktória (22) is a szélen. A rajt azonban közel sem volt zökkenőmentes. Az Érd legyőzése (31:28) nem volt sétagalopp, és bár az MTK, a Kisvárda és a DKKA nem jelentett különösebb gondot, a DVSC mégis meglepetést okozott. Idegenben szereztek ugyanis pontot a Ferencváros vendégeként (30:30), és eddig ez az új szezon legnagyobb meglepetése.

  Érkezők: Emilie Christiensen (Larvik), Bánfai Kira (MTK - kölcsönből vissza).

  Távozók: Faluvégi Dorottya (Győr), Szikora Melinda (Siófok KC), Nerea Pena (Siófok KC), Farkas Kata (Orosháza), Horváth Dóra (MTK), Bobana Klikovac (Craiova).

  Egymás elleni múlt

  Megismételni az áprilisi bravúrt, amikor is először győztük le a Ferencvárost a két csapat történetében. Az akkori hős a 11 gólig jutó Andrea Kobetic volt, aki a mérkőzés után a következő képpen nyilatkozott – „Rendkívül boldog és elégedett vagyok, büszke a csapatomra. A Ferencváros nagyon kemény ellenfél volt, sok volt az ütközés, de egy pillanatra sem adtuk fel. Egymásért játszottunk, nagyon helyén volt a csapatszellem. Megérdemelten nyertük meg ezt a rangadót.”

  Az összkép azonban már nem ilyen kellemes, hiszen 24 bajnokin találkozott egymással a két csapat, és 1 győzelem, valamint 1 döntetlen mellett 22 vereséget számlálunk a zöld-fehérekkel szemben. Szombaton jöhet a 25. felvonás!

  Egy ex-játékos szemével

  Tomori Zsuzsanna korábban öt esztendőn keresztül erősítette a Ferencváros csapatát, míg Szikora Melinda egyenesen a Népligetből érkezett hozzánk a nyáron. Számukra mindenképpen különös lesz a szombat este. Erről (is) kérdeztük csapatunk újdonsült kapusát.

  - Gondolom, hogy ott van még a fejekben a Győr elleni meccs! Hogyan látod a szezonrajtot?

  - Győrben elszúrtuk az első félidőt, és ez jellemezte a második, valamint a harmadik mérkőzésünket is. Nem tudtuk időben elkapni a fonalat és az ETO ellen, ez okozta a vesztünket. Azon dolgozunk nap mint nap, hogy ezt kiküszöböljük, hiszen most ismételten egy olyan ellenfél jön, akinek nem adhatunk egy pillanatnyi előnyt sem, főleg nem egy félidőt. Az első perctől kezdve, végig koncentráltan kell majd kézilabdáznunk.

  - A Győr ellen a padról beszállva nyújtottál fantasztikus teljesítményt, látszólag jól sikerült a beilleszkedés…

  - A korábbi tapasztalataimmal ellentétben ezúttal sokkal gyorsabban ment a beilleszkedés mind a pályán, mind a pályán kívül. Ez talán azért is van, mert már nem vagyok gyerek, másrészről pedig egy olyan profi védelem van előttem, ami sokkal könnyebbé tette az első lépéseket SKC-mezben.

  - Mit vársz a Ferencváros elleni rangadótól?

  A szombati összecsapást már nagyon várom, tudtam, hogy el fog jönni ez a pillanat, mely egyszerre lesz különleges és roppant pikáns a számomra. Jól ismerem az ellenfelet, de ők is engem. Ilyenkor mindig kérdés, hogy ki hogyan gondolkodik, és változtat-e a szokásain. Érdekes párharcokra számítok, felkészültem és bízom benne, hogy segíteni tudom a csapatot.

  - Tartod a kapcsolatot az ex-csapattársakkal?

  Természetesen tartom a kapcsolatot a régi csapattársakkal, de ez most nem az az időszak, amikor egymást keressük.   

  - Mit szólsz Nerea Pena hiányához?

  - A kiválásával jelentősen át kellett rendezni a sorainkat, hiszen ő a csapat mozgatórugója. Nagyon jól kézilabdázott a felkészülés során, talán a csapat legjobbja volt.  Sajnálom, hogy ezt a mérkőzést nélküle kell megvívnunk, így sokkal nagyobb szerep hárul majd a többiekre. Innen is üzenem neki az egész csapat nevében, hogy várjuk vissza.

  Fotók: Németh Andás és Fradi.hu
  Szerző és grafikai munka: Őszi Ádám