8600 Siófok Szekrényessy Kálmán utca 1. +36 84 358 327

Hírek

 • Feltenni az i-re a pontot – előzetes
  2020. Február 08.

  Feltenni az i-re a pontot – előzetes

  Vasárnap a román Magura Cisnadie ellen szerezhetjük meg a csoportelsőséget az EHF-kupában. A mérkőzést a Sport TV élőben közvetíti.  

  Helyzetkép

  A Köbenhavn idegenbeli legyőzésével a továbbjutást már múlt vasárnap bebiztosítottuk, ám a csoportelsőség és a vele járó előny még nem kelt el. A képlet roppant egyszerű, le kell győzni a Magura Cisnadie gárdáját, illetve úgy is lehet fogalmazni, hogy legalább annyi pontot kell szereznünk az utolsó játéknapon, mint amennyit az RK Podravka szerez. A horvát bajnok ugyanis csak akkor előzhet meg minket, ha pontok tekintetében fölénk kerekedni, ugyanis az egymás elleni összevetésben, idegenben lőtt több góllal jobbak vagyunk a két csapat egymás elleni döntetlenjeit követően.

  Továbbra is a maródiak sorát erősíti Kjerstin Solas, Mazák-Németh Csilla és Nerea Pena. Spanyol irányítónk már könnyített edzésmunkát végez. Valamint könnyen lehet, hogy a Magura Cisnadie ellen nem tudja vállalni a játékot a betegséggel küzdő Silje Solberg sem.

  Csütörtökön a DKKA elleni bajnoki siker egy nagy sorozat meghatározó mérföldköve volt, ugyanis zsinórban tizedik alkalommal hagytuk el győztesen a játékteret a K&H női kézilabda ligában. Vasárnap a Magura Cisnadie ellen Andrea Kobetic után Katarina Jezic lehet a második játékosunk, aki idén átlépi a százgólos határt minden sorozatot figyelembe véve.

  Ellenfélmustra

  Ada Moldovan hatástalanítása, ez lesz az egyik legfontosabb feladat vasárnap. A Magura Cisnadie nincsen jó formában, hiszen mind az öt eddigi csoportmeccsét elvesztette, és mindemellett a román bajnokságban is nyeretlen még idén. Legutóbb január 30-án játszottak egy 26:26-os döntetlent hazai környezetben a Bai Mare ellenében, azt megelőzően pedig a Buzau (23:23) is ponttal távozott Nagydisznódról.

  A két csapat első meccsén nagy volt a különbség a felek között. A félidőben 17:9-re vezettünk, a végeredmény pedig 31:23 lett úgy, hogy Andrea Kobetic, Nerea Pena, és Gnonsiane Niombla sem állt a szakmai stáb rendelkezésére. Így klasszikus irányító nélkül, Tomori Zsuzsanna és Katerina Jezic szerepvállalásával oldottuk meg azt a mérkőzést, melyen nagyon jól működött a két beállós játék.

  Edzői szemmel

  Tor Odvar Moen (Siófok KC –edző): „Fontos mérkőzés előtt állunk. Szeretnénk csoportelsőként továbbjutni, és megszerezni az ezzel járó előnyöket. Egy nagyon kemény időszak van mögöttünk, hiszen 2-3 naponta mérkőzést játszottunk, és szinte folyamatosan utaztunk. Ennek függvényében a legutóbbi EHF-kupa mérkőzéseink nagyon szorosra sikeredtek, de szerencsére a saját kezükben tudtuk tartani a sorsunkat. Ha jól értesültem, akkor ezúttal is minden jegy elkelt. Szeretnénk örömet szerezni szurkolóinknak, és közösen ünnepelni a csoportgyőzelmet.

  A csoportkör végén a rangsoroló tényezők, amennyiben két csapat azonos pontszámmal rendelkezik:

  1. Egymás ellen játszott mérkőzéseken szerzett pontok száma.
  2. Gólkülönbség az egymás ellen játszott mérkőzéseken.
  3. Egymás ellen játszott mérkőzéseken szerzett több idegenbeli gól.
  4. Gólkülönbség az összes csoportmérkőzést figyelembe véve.
  5. Több dobott gól az összes csoportmérkőzést figyelembe véve.