8600 Siófok Szekrényessy Kálmán utca 1. +36 84 358 327

Hírek

 • Főpróba az EHF-kupa előtt – beharangozó
  2019. November 01.

  Főpróba az EHF-kupa előtt – beharangozó

  Vasárnap este, a K&H női kézilabda liga 8. fordulójában, a kiesőzónában helyet foglaló Békéscsabát fogadjuk. 

  Helyzetkép

  Győzelmi szériáról beszélhetünk, miután legutóbb Vácon is nyerni tudtunk. A Békéscsaba elleni lehet zsinórban az ötödik bajnoki siker, és egyben ez lesz a Nantes elleni EHF-kupa párharc első felvonásának a főpróbája is. Legutóbb a DVSC botlott, ezáltal pedig ha csak ideiglenesen is, de felléptünk a bajnoki dobogó legalsó fokára.  Kjertin Solas kivételével mindenki egészséges, a csapat jó hangulatban készült a soron következő feladatra.

  Ellenfélmustra

  Nincsen könnyű helyzetben csapatunk korábbi edzője Horváth Roland, aki az elmúlt két szezonban bravúrosan tartotta bent a Békéscsabát. A tabellára nézve megállapítható, hogy a feladat idén is ez lenne, a keret azonban nagyon szűk. Aleksandra Vukajlovic megtartása és Kopecz Barbara érkezése azonban kulcs lehet, de Walfisch Mercédesz távozása mindenképpen sokat kurtít az esélyeken.

  A Békéscsabának mindössze egy győzelme van, idegenben tudták legyőzni 28:24-re az újonc Szombathely csapatát. Ami viszont nagyon fájó a számukra, az az MTK és a Mosonmagyaróvár elleni egyaránt kétgólos vereség. Továbbá bravúrközelben voltak a DKKA és a DVSC ellen is, de mindkét esetben kétgólos vereség lett a vége. Legutóbbi meccsükön pedig sima, hatgólos vereséget szenvedtek Kisvárdán, így jelenleg utolsó előtti (kieső) pozícióban vannak.

  Érkezett: Kopecz Barbara (átlövő – Mosonmagyaróvár), Barján Bianka (átlövő – Vác), Jelena Agbaba (beálló – Pogon Szczecin), Csepregi Anita (átlövő – Pénzügyőr), Mézes Laura (balszélső – Budaörs).

  Távozott: Walfisch Mercédesz (balátlövő – Albe FKC), Gidai Eszter (irányító – Vasas), Zöldi-Tóth Katalin (beálló – visszavonult).

  Egymás elleni múlt

  A mostani lesz a két klub 27. egymás elleni bajnoki mérkőzése az élvonalban. Az eddigi mérleg a szempontunkból nézve 16 győzelem, 3 döntetlen, és 7 vereség. Idegenben negatív előjellel bírunk, egy Békéscsabai túra sosem egyszerű (5 győzelem, 1 döntetlen és 7 vereség). Hazai pályán viszont még veretlenek vagyunk vasárnapi riválisunkkal szemben (11 győzelem és 2 döntetlen). Tavaly idegenben 30:25-re diadalmaskodtunk egy szoros első játékrész után, a tavaszi visszavágón viszont már nagyobb volt a különbség, akkor simán nyertünk 38:26-ra. A 2017/18-as idényben, a Magyar Kupában is összefutott a két csapat, és egy emlékezetes 30:30-as döntetlen után idegenben játszó csapatként mi örülhettünk a budapesti négyes döntőbe való kvalifikációnak.

  Edzői szemmel

  Tor Odvar Moen (edző): „Egy olyan mérkőzés következik, melyen kötelező a győzelem. Az ilyen összecsapások azonban sosem egyszerűek, így nagyon komolyan fel kell készülni rájuk. Hazai pályán, a saját közönségünket kiszolgálva szeretnénk minél jobb kézilabdát bemutatni.”