8600 Siófok Szekrényessy Kálmán utca 1. info@skc-sportkomplexum.hu

Hírek

  • Győzelem a Vác ellen
    2020. Október 17.

    Győzelem a Vác ellen

    A K&H női kézilabda liga 10. fordulójában a Váci NKSE csapatát fogadtuk. A mérkőzés sokáig szoros volt, de a hajrában izgulnunk már nem kellett, végül hatgólos győzelmet arattunk.

    1. félidő: Nerea Pena kihagyott büntetőjével, valamint Andrea Kobetic eladott labdájával kezdtük a mérkőzést, de Kácsor Gréta vezető találatára Simone Böhme révén azonnal volt válasz. Dán szélsőnk remekül kezdte a mérkőzést, ahogyan Laura van der Heijden is (5:2). Dinah Eckerle hasznosan mozgott a gólvonalon, de egy ötperces rövidzárlattal mégis felhoztuk ellenfelünket (6:5). Az első játékrész hajrájában négy góllal is vezettünk (13:9), de előbb Katarina Jezic, majd Laura van der Heijden és Danick Snelder is a kiállítás sorsára jutott. Ezt a Vác Diószegi Nikolett vezérletével ki is használta, és egyenlített (13:13). A szünetben mégis nálunk volt az előny Camille Aoustin góljának köszönhetően (14:13).

    2. félidő: A fordulás után sokáig fej-fej mellett haladt a két csapat, a vendégek többször is egyenlítettek, de a vezetést nem tudták átvenni (17:17). Dinah Eckerle oroszlánrészt vállalt abban, hogy a két csapat között újra többgólos különbség alakuljon ki. Ebben főszerepet vállalt góljaival Danick Snelder, Simone Böhme (20:17). A bírói ítéletek, illetve az elkövetett szabálytalanságok viszont újra megkeverték a paklit, Danick Snelder és Katarina Jezic is megkapta második kétperces kiállítását, amit a Vác ki is használt támadásban (20:19). Utóbbi ráadásul pár perccel később visszajött, dobott egy roppant fontos gólt, majd újra a kiállítás sorsára jutott, ami ezúttal már végleges volt. Ezt a periódust azonban sikeresen átvészeltük, a csereként érkező Szikora Melinda révén jöttek a védések, elől pedig Andrea Kobetic és Such Nelli lőtte a gólokat (24:20). A második játékrészben mindössze kilenc gólt kaptunk, a hajrában pedig sikerült elnyújtani a két csapat közötti különbséget, ezzel lezárva több meccse tartó nyeretlenségi sorozatunkat (28:22).

    Edzői szemmel

    Bent Dahl (vezetőedző – Siófok KC): „Szeretnék gratulálni a kollégámnak, a Vác egy sokszínű, izgalmas csapat, és ezt sokszor bizonyították már. Speciális filozófiájuk van, ami ellen nehéz játszani. Nehéz időszakon megyünk keresztül, komoly célokkal vágtunk neki ennek a bajnokságnak, de az elmúlt hetek eredményei által úgy érzem, hogy sajnos kiszálltunk az igazi versenyből. Ma viszont egy nagyon fontos győzelmet arattunk annak érdekében, hogy elindulhassunk felfelé. Ami a mérkőzést illeti, a védekezésünkkel elégedett vagyok, kifejezetten jól működött, de hiányzott a tempó, mindkét csapat lassan kézilabdázott.”

    Szilágyi Zoltán (vezetőedző – Váci NKSE): „Ellenfelünk rutinosabban és jobban játszott, a végjátékot tekintve megérdemelten szerezték meg a győztesnek járó pontokat. Van bennem némi hiányérzet, de tudtuk, hogy egy jobb képességű csapat otthonába látogatunk. Bár azzal is tisztában voltunk, hogy a Siófok nincsen jó formában. Ezt szerettük volna kihasználni, de a végjátékra elfogytunk, és döntő szituációkban hibáztunk. Ehhez kellett nyilván a Siófoknak a jó játéka, és védekezése. Sokat tanulhatunk ebből a mérkőzésből, de ami a legfontosabb, hogy erre a teljesítményre lehet építeni.”