8600 Siófok Szekrényessy Kálmán utca 1. +36 84 358 327

Hírek

 • Hétközi bajnokival folytatjuk - beharangozó
  2019. Szeptember 09.

  Hétközi bajnokival folytatjuk - beharangozó

  Szerda este a Kisvárda csapatát fogadjuk a K&H női kézilabda liga 3. fordulójának hétközi összecsapásán. A mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.

  Helyzetkép

  A Győr elleni szoros vereség után az újonc Szombathely ellen szereztük meg a 2019/20-as idény első bajnoki győzelmét. A szombati összecsapás felemás félidőket hozott, a fordulást követően azonban már azt az arcát mutatta a csapat, amit a szakmai stáb és a szurkolók is elvárnak. Nerea Pena továbbra is sérült, rajta kívül még Hársfalvi Júlia kénytelen kihagyni a mérkőzést, a fiatal balszélső várhatóan a Ferencváros ellen fog visszatérni a pályára.

  Ellenfélmustra

  Bakó Botond csapata jelentősen átalakult a nyár folyamán, több kulcsemberét is elvesztette a tavalyi kiírás nyolcadik helyezettje. Isabel Giualo Wangimba, Aneta Benko és Marija Hakunova személyében legeredményesebb játékosait vesztette el a Kisvárda, igaz a házi gólkirálynő Tamara Radojevic maradt. Az ő hatástalanítása mindenképpen kulcsfontosságú lesz szerdán, ezt az is jól jelzi, hogy első két bajnokiján 19 alkalommal talált a Szombathely és a Ferencváros hálójába.

  Érdekes mérőpont lehet, hogy a Kisvárda is megmérkőzött már az újonc Szombathellyel, nekik azonban kis híján pontvesztés lett a találkozó végkimenetele. A félidőben még vezettek a vasiak idegenben, végül azonban 25:23-ra a Bakó-csapat diadalmaskodott. A győztes rajt után azonban a Ferencváros érvényesítette a papírformát, az a mérkőzés a hétvégén 30:22-es végeredményt hozott, így ellenfelünk mérlege is 1 győzelem és 1 vereség a szerdai összecsapás előtt.

  Érkezett: Dombi Luca (DKKA), Lajtos Nóra (MTK), Udvari Laura (Szombathely), Siska Páéma (Kecskemét), Tena Petika (Podravka), Mészáros Déka (DAC), Veronika Habankova (Michalovce), Bárány Krisztina (Hypo).

  Távozott: Andrea Klikovac (CSM Bucuresti), Marianna Rebicova (Krim Mercator), Aneta Benko (?), Jelena Avgyekova (?), Isabel Giualo Wangimba (?), Marija Hakunova (?), Ana Maria Savu (Ramnivu Valcea), Tamires Morena Lima (Dunarea Braila), Maja Mihajlov (?), Weronika Kordowiecka (?), Ana Tomkonic (?).

  Egymás elleni múlt

  A mostani lesz a két csapat hetedik bajnoki összecsapása, az eddigi mérleg a szempontunkból nézve 5 győzelem, 0 döntetlen és 1 vereség. Hazai pályán eddig hibátlanok vagyunk szerdai ellenfelünkkel szemben. Tavaly oda-vissza nyertünk, előbb idegenben 27:22-re, majd hazai pályán 26:21-re. Eddigi egyetlen vereségünket 2017-ben szenvedtük el az akkor újonc Kisvárdával szemben, mellyel a mostani felkészülési időszakban is megmérkőztünk. Pár héttel korábban a két csapat között minden tekintetben nagy volt a különbség.

  Edzői szemmel

  Tor Odvar Moen (edző – Siófok KC): „Nagyon elégedett vagyok a Szombathely elleni második félidővel. Ez az a ritmus és tempó, amiben kézilabdázni szeretnénk. Természetesen alaposan felkészülünk minden ellenfélből, így a Kisvárdából is, de alapvetően a hangsúlyt magunkra fektetjük, hiszen minden mérkőzésen dominálni akarunk. Szeretnénk egy újabb magabiztos és jó teljesítménnyel előrukkolni hazai pályán.”