8600 Siófok Szekrényessy Kálmán utca 1. +36 84 358 327

Hírek

 • Január 2-án megkezdjük a Magyar Kupa szereplést – előzetes
  2019. December 31.

  Január 2-án megkezdjük a Magyar Kupa szereplést – előzetes

  A 4. fordulóban csatlakozunk a Magyar Kupa küzdelmeihez. Ellenfelünk a bajnokságban újonc Szent István SE lesz, mely pályaválasztói jogát feladta, így az összecsapás a Kiss Szilárd Sportcsarnokban kerül megrendezésre.

  Helyzetkép

  Csapatunk 42 nap után játszott újra tétmérkőzést december 29-én, és a vártnál komplexebb kézilabdával sikerült magabiztos győzelmet aratni az MTK Budapest ellen. A mérkőzés egy naptári esztendő lezárása volt, egy roppant sikeres év mérföldköve, de egyben egy nagy sorozat kezdete is. Az elkövetkezendő hetekben ugyanis csapatunk többnyire szerda-vasárnap ritmusban játssza majd mérkőzéseit. Hétközben a bajnokságban, hétvégente pedig az EHF-kupa csoportkörében. Előbb azonban koncentráljunk a Szent István SE elleni Magyar Kupa összecsapásra, mely klubunk hivatalos youtube-csatornáján is megtekinthető lesz. Iratkozzatok fel, hogy ne maradjatok le semmiről, ami SKC!

  VEDD MEG JEGYEIDET ONLINE A HAZAI MECCSEKRE

  Ellenfélmustra

  A Szent István SE az NB I/B keleti csoportját megnyerve jutott az élvonalba. Teljesítményük közel sem volt annyira meggyőző, mint a másik újonc Szombathelyé, de így is megelőzték a rivális Nyíradony csapatát. Keretükben több egykori SKC-játékost is találunk, így például Gercsó NórátSchneider Évát, és Scheffer Zsanettet. Vojkovics Gyula csapata nem sok helyen változott a nyár folyamán, minimálisan talán erősödtek, de összességében azt mondhatjuk, hogy a feljutást kiharcoló csapat az, mely idén élvezheti az élvonal légkörét.

  A bajnokság feléhez közeledve még nyeretlen a Szent István SE, melynek mérlege 11 mérkőzés, 2 döntetlen és 9 vereség. A pontszerzés a Vác (27:27), illetve a Békéscsaba (34:34) ellen jött össze október végén, illetve november elején. Legutóbb viszont a DVSC-től (33:22) kikaptak. A csapat házi góllövőlistáját Monori Orsolya vezet 46 találattal, Scheffer Zsanett (45) és Aron Andrea (37) előtt. Ellenfelünk a Magyar Kupa 3. fordulójában a Kecskemét (32:22) legyőzésével harcolta ki a továbbjutást.

  Egymás elleni múlt

  A két csapatnak egészen október 10-ig nem volt egymás elleni múltja, akkor viszont a bajnokság 5. fordulójában Monoron, a Szent István Se otthonában találkoztunk. A mérkőzést nagy fölénnyel, magabiztosan abszolváltuk.

  Edzői szemmel

  Tor Odvar Moen (Siófok KC – edző): „Örülök neki, hogy hazai pályán kezdjük az évet, szeretnénk kiszolgálni a szurkolóinkat, hiszen nagyon régen játszottunk utoljára a Kiss Szilárd Sportcsarnokban. Ez egy remek alkalom lesz arra, hogy felvegyük a meccsritmust, szeretnénk jó teljesítménnyel és jó hangulatban nyitni 2020-at. Fontos számunkra a Magyar Kupa, céljaink vannak a sorozatban!”