8600 Siófok Szekrényessy Kálmán utca 1. +36 84 358 327

Hírek

 • Jöhet a harmadik felvonás – előzetes
  2020. Február 24.

  Jöhet a harmadik felvonás – előzetes

  A bajnokság mellett a kupában is találkoztunk már az idei kiírásban a Szent István SE csapatával, mely a K&H női kézilabda liga 18. fordulójának keddi meccsén ismételten Siófokra látogat.  Helyzetkép

  Csapatunkra egy rövid kis pihenőt követően a héten két megmérettetés vár. Az első lesz a Szent István SE elleni bajnoki, mely kimondani is furcsa, de zsinórban a tizenharmadik bajnoki sikerünk lehet azután, hogy ezt a sorozatot a Győr, majd a Ferencváros ellen is tovább tudtuk görgetni. A zöld-fehérek elleni rangadón már visszatért Nerea Pena, akinek újra formába kell lendülnie, és hamarosan, akár már a héten Tor Odvar Moen rendelkezésére állhat Silje Solberg is. A mérkőzést klubunk hivatalos youtube-csatornája élőben közvetíti.    

  A keddi bajnoki után pénteken kelünk útra Törökországba, ahol az EHF-kupa negyeddöntőjének első összecsapását abszolváljuk vasárnap Kastamonuban. Továbbá friss hír, hogy megvan a Győr elleni Magyar Kupa mérkőzés hivatalos időpontja, tehát elő a naptárakat, lehet jegyzetelni.

  Ellenfélmustra

  Vojkovics Gyula csapata továbbra is nyeretlenül áll a tabella utolsó helyén, és biztos kiesőjelöltnek tekinthető. Az újoncnak még október végén volt egy jobb periódusa, amikor sikerült megszorítaniuk az Alba Fehérvárt (29:26), majd bravúrpontot szereztek a Vác vendéglátójaként (27:27). Az első győzelmet azonban nem sikerült megszerezniük Békéscsabán sem (34:34). Legutóbb mondhatni szoros mérkőzésre késztették a kiesőzóna környékéről menekülő Kisvárdát (26:31), de ezt leszámítva rendre nagyarányú vereséget könyvelhettek el még alsóházi riválisaikkal szemben is. A csapat házi góllövőlistáját 64 találattal Monori Orsolya vezeti, őt követi 60 góllal Aron Andrea. Az ex-siófoki játékosok közül Sheffer Zsanett a legeredményesebb 57 egységgel.

  Egymás elleni múlt

  Az idei kiírást megelőzően a két csapat még nem találkozott egymással a magyar élvonalban, így az októberi, idegenbeli összecsapás volt az első mérföldköve ennek a párharcnak. Monoron nagy fölénnyel nyertünk, magabiztos játékkal abszolváltuk a bajnoki pontokat. Csakúgy, mint a Magyar Kupában, ahol pályaválasztói jogát feladta a Szent István SE, és a mérkőzéssel egybekötve egy rövid edzőtábort vezényelt a Balaton-partján. A korábbi bajnokihoz hasonlóan, ez az összecsapás így nagy különbséggel zárult.

  Edzői szemmel

  Tor Odvar Moen (Siófok KC – edző): „Néhány nap múlva egy nagyon fontos idegenbeli mérkőzés vár ránk az EHF-kupában, így most vissza kell rázódnunk, újra fel kell vegyük a ritmust. Jobb csapat vagyunk, mint a Szent István SE, ez nem kérdés. A lányok jól dolgoznak az edzéseken, én pedig tetszetős és szép kézilabdát, valamint egy jó eredményt várok kedden. Volt egy lélegzetvételnyi szünet, egy rövid kis „szabadság” 15 mérkőzéssel a hátunk mögött. Ahogyan azt a Fradi legyőzése után is mondtam, a legfontosabb, hogy a földön maradjunk.”