8600 Siófok Szekrényessy Kálmán utca 1. +36 84 358 327

Hírek

 • Kiütéses győzelem az EHF-kupában
  2019. Február 19.

  Kiütéses győzelem az EHF-kupában

  A csúcskézilabda ezúttal elmaradt, ám helyenként akadozó játékkal is nagyon simán győztük le a svéd bajnok Savehof csapatát az EHF-kupa csoportkörének 3. fordulójában. Dedu klasszis teljesítményt nyújtott a gólvonalon, támadásban pedig Aoustin és Böhme brillírozott. Folytatás jövő szombaton a Savehof vendégeként.

  1. félidő: Nehézkesen indult a mérkőzés, mind a két oldalon rengeteg volt a hiba. Dedu védéseire Elm reagálni tudott a túloldalon, végül Böhme törte meg a gólcsendet az 5. percben. Dán szélsőnk kiválóan játszott, 5/5-ös mutatóval zárta az első játékrészt. A Savehof első góljára a 7. percig kellett várni, egy időkérés utánHallagard volt eredményes, aki tartotta a lelket csapatában. A 11. percben 3:3 állt az eredményjelzőn, majd 6:3-ra elléptünk. Aoustin cundergólt jegyzett a 20. minutumban, a különbség pedig először volt tetemes (11:6).  A félidő előtt Perianu is betalált, a román átlövő első gólját jegyezte a sorozatban, majd duplázott. Az utolsó tíz percben igazán beindult a támadógépezet, így a szünetben közte nyolc volt a csapatok közt (19:11). Mindez úgy, hogy Kobetic és Nze Minko akcióból gólt sem szerzett, Dedu pedig jóval 40 százalék fölött védett.

  2. félidő: Ahogyan az első, úgy a második játékrész is döcögősen indult a számunkra, közelebb is lépett a Savehof. Sokra azonban nem mentek vele, ugyanis emberhátrányban fogott egy ziccert Dedu, majd Nze Minko halászott labdát, és lőtt gólt. Aoustin tett arról, hogy magára öltse a „cunderkirálynő” jelzőt, újabb góljával 22:13-ra vezettünk. A 42. percben Dedu védett újabb ziccert, majd Aoustin góljával először volt közte tíz (25:15). Ezt a különbséget tartani tudtuk, így 28:18-as állással fordultunk az utolsó tíz percre. A hajrában sajátnevelésű tehetségünk Wald Kira is debütált, a különbséget pedig tovább tudtuk nyújtani. A mérkőzés utolsó gólját Böhme jegyezte, így alakult ki a 34:21-es különbség. A két szélsőnk (Aoustin-Böhme) 14 gólt  hozott össze, Dedu pedig közel 50 százalékos védéshatékonysággal zárt, és lett a meccs embere.

  Folytatás jövő szombaton a Savehof vendégeként, illetve előbb szerdán jön még egy bajnoki Budaörsön a bajnokságban.

  Értékelés

  Tor Odvar Moen (Siófok KC – edző): „Nagyon elégedett, és boldog is vagyok egyben. Ma a védekezésünk volt a kulcs, ás az a kapusteljesítmény, melyet Dedu a gólvonalon nyújtott. Ennek köszönhető a nagyarányú győzelmünk. A játékunk továbbra is javuló tendenciát mutat, a játékosaim lenyugodtak. A téli szünet után mindenki hírtelen szeretett volna hozzátenni a játékhoz, és ez az akarás ment át kapkodásba. Ennek ma már nyomát sem láttam. A pálya minden területén nagyszerű játékosok közül válogathatok, ma a szélsőim játszottak nagyot.”

  Rasmus Overby (IK Savehof – edző): „Egy nagyon nehéz napon vagyunk túl, egy nálunk sokkal erősebb csapattal találkoztunk. Nem tehetek szemrehányást a csapatomnak, mert mindent megpróbáltunk. Egy fantasztikus védekezéssel, és egy extra kapusteljesítménnyel találtuk szembe magunkat. Ebben ma ennyi volt.”