8600 Siófok Szekrényessy Kálmán utca 1. +36 84 358 327

Hírek

 • Könnyed győzelemmel hangoltunk az EHF-kupára
  2020. Február 25.

  Könnyed győzelemmel hangoltunk az EHF-kupára

  A K&H női kézilabda liga 18. fordulójának kedd esti összecsapásán magabiztos győzelmet arattunk a Szent István SE ellen. Csapatunk ezzel a győzelemmel hangolódott a vasárnapi EHF-kupa folytatására.

  Az eredmény önmagáért beszél, a két csapat nem volt egy súlycsoportban. A tízgólos különbség már a 15. percben megvolt, a bajnoki pontok sorsa viszonylag gyorsan eldőlt (16:6). Szinte kivétel nélkül mindenki jól használta ki az előtte adódó lehetőségeket, egyedüliként Simone Böhme lógott ki a sorból. Dán szélsőnk az utóbbi hetekben komoly formahanyatlást mutat. A nagy különbségből adódott, hogy védekezésünk feszessége ezúttal nem volt az igazi.

  A csapatok 25:13-as eredménnyel fordultak, a különbség pedig a második félidőben tovább nőtt. Minden pályára lépő mezőnyjátékos, így Wald Kíra és Lapos Laura is eredményes volt, sőt Csapó Kincső is megszerezte élete első NB I-es találatát a gólvonalról. A fiatal kapuvédő jól szállt be, védéseivel is segítette a csapatot. A hajrában a vendégek húsz gólon belül maradtak (45:26).

  Győzelmi sorozatunk immáron zsinórban tizenhárom mérkőzést számlál. Csapatunk pénteken kel útra Törökországba, ahol vasárnap 14 órakor vív EHF-kupa negyeddöntőt a török bajnok Kastamonu otthonában.

  Edzői értékelés

  Tor Odvar Moen (Siófok KC - edző): Ez a bajnoki nagyszerűen segítette a felkészülésünket, így a rövid pihenő után újra formába lendülhettünk. Minden tiszteletem a vendégeké, akik egy pillanatra sem adták fel. Örülök annak, hogy a fiatalok jól szálltak be, és élni tudtak a lehetőséggel. Megyünk tovább, irány Törökország.

  Vojkovics Gyula (Szent István SE - edző): Tudtuk, hogy óriási a különbség a két csapat között. Korábban már találkoztunk kétszer, de talán ma nyújtottuk ellenük a legjobbunkat. Remélem, hogy tudtuk segíteni a Siófok felkészülését, sok sikert kívánok nekik a folytatásban.  

  Lapos Laura (Siófok KC – átlövő): Végig jól és koncentráltan játszottunk, nem engedtünk ki. Örülök a játéklehetőségnek, élveztem minden pillanatát, és remélem, hogy élni is tudtam vele. Ilyenkor mindig tanulok valamit, fontos a tapasztalatszerzés.

  Fotók: Németh András