8600 Siófok Szekrényessy Kálmán utca 1. info@skc-sportkomplexum.hu

Hírek

  • Lépés a csoportelsőség felé – előzetes
    2020. Január 17.

    Lépés a csoportelsőség felé – előzetes

    Szombat este féltávhoz érkezik az EHF-kupa csoportköre. Vendégünk a BL-ből kieső, horvát rekordbajnok Podravka Vegeta lesz.

    Helyzetkép

    A bajnokságban nyolc forduló óta hibátlanok vagyunk. A Debrecen elleni győztes rangadón visszatért a csapatba Andrea Kobetic, Nerea Pena és Gnonsiane Niombla is. Sérülés miatt hosszú ideig nem számíthat a szakmai vezetés a Mosonmagyaróvár ellen keresztszalag-szakadást szenvedő Mazák-Németh Csilla játékára. A házi góllövőlista élén Katarina Jezic található, ám csapatunk erejét jól jelzi a találatok egyéni, valamint posztonkénti eloszlása.

    Az EHF-kupában egyelőre hibátlanok vagyunk, miután a dán Köbenhavn ellen magabiztos győzelemmel nyitottunk, legutóbb pedig a román Magura Cisnadie idegenbeli legyőzése sem okozott problémát. Hasonlóan tett az első két fordulóban szombati ellenfelünk, a Podravka Vegeta is, így a mostani egy igazi csoportrangadó lesz. A tét nem kicsi, hiszen a győztes nagy lépést tehet a csoport megnyerése, és a továbbjutás irányába. Továbbá remek visszacsatolást adhatunk arról, hogy mire lehettünk volna képesek a Bajnokok Ligájában. A szombati mérkőzést 17 órai kezdettel a Sport TV élőben adja. Az összecsapás különösen pikáns lesz két horvát kiválóságunk Andrea Kobetic, és Katarina Jezic számára.

    Ellenfélmustra

    Zlatko Sarasevic csapata bár búcsúzott a BL-ből, a csoportkör mérkőzésein bizonyított. A Kristiansand elleni győzelmet nem kell magyarázni, ahogyan a Ferencváros elleni szűk, egygólos vereség is sokat elárul a csapat kvalitásaitól. A Podravka hazai pályán nagyon erősnek mutatkozik, idegenben viszont voltak komolyabb kilengések.

    A horvát pontvadászatban rekordbajnok, címvédő és egyben listavezető klub a hazai színtéren a még hibátlan 2019/20-as idényben. Legfőbb riválisuk az a Lokomotiv Zagreb, mely az egymás elleni rangadó előtt szintén hibátlan mutatóval bírt, ám egy félidőnyi kiváló játék után a második játékrészben kapitulált, és nagyarányú 28:17-es vereséget szenvedett el. A horvát Dejana Milosavljevic mellett Tjasa Stanko és Lamprini Tsakalou játékára is figyelnünk kell szombaton. A Podravka Vegeta múltjáról és jelenéről készített részletesebb írásunkért KATT!

    Edzői szemmel

    Tor Odvar Moen (Siófok KC – edző): A Bajnokok Ligájából kieső, és az EHF-kupához csatlakozó csapatok közül egyértelműen a Podravka a legerősebb. Évek óta építkeznek, erős karakterek alkotják a keretet, jó csapatuk van. Tjasa Stanko és Lamprini Tsakalou is nagyon intenzív játékos. A védelmünknek sok párharcot kell majd megnyerni, nem hagyhatjuk kibontakozni őket. Ahogyan az lenni szokott, most is a saját játékunkra fogunk koncentrálni, szeretnénk irányítani a mérkőzést. A siker érdekében keményebben kell dolgoznunk, mint az ellenfél. A minőség bennünk van. Ha ez összpontosítással is párosul, akkor meglehet a győzelem. Debrecenben mindenki láthatta, hogy Nerea Pena nagyszerű állapotban van a kihagyott mérkőzés ellenére. Andrea Kobetic egy igazi klasszis. Két hónap kihagyás, és mindössze egy edzés után is képes volt egészen magas színvonalú kézilabdát mutatni. Sokat hagyott ki Gnonsiane Niombla is, aki jó úton halad, de még nincsen száz százalékos állapotban. Azon dolgozunk, hogy hamarosan elérje a csúcsformát. Az ő jelenléte rengeteg opcionális lehetőséget biztosít a számunkra. Egy kimondottan jó periódusban vagyunk, a csapat nagyon egységes. Tele vagyunk önbizalommal, és a horvát bajnok ellen is szeretnénk folytatni ezt a sorozatot. Egy izgalmas mérkőzés előtt állunk.