8600 Siófok Szekrényessy Kálmán utca 1. info@skc-sportkomplexum.hu

Hírek

  • Magabiztos győzelemmel kezdtük az évet
    2021. Január 06.

    Magabiztos győzelemmel kezdtük az évet

    A K&H női kézilabda liga 12. fordulójának szerdai összecsapásán a védekezésbeli különbség, illetve Szikora Melinda kapusteljesítménye jelentette a különbséget a Kisvárda ellen.

    1. félidő: Mindkét csapat jó és hatékony védekezéssel kezdte a mérkőzést, így tizenhét percnyi játék után 5:5 állt az eredményjelzőn. Hazai és vendég oldalon is sok volt a technikai hiba, az eladott labda, így a lövés nélkül befejezett támadás. Az első játékrész második felében hét percen át gólképtelenek voltunk, így ellenfelünk fordított, és 6:8-ra meglépett. A szünet előtti utolsó perceket viszont 5:1-re megnyertük, így kétgólos előnnyel vonulhattunk az öltözőbe (11:9).

    2. félidő: A szünet után percek alatt kialakítottunk egy ötgólos különbséget (15:10), amit aztán gyakorlatilag végig is vittünk a mérkőzésen (20:15). Az 50. percben 22:17 állt az eredményjelzőn. A mérkőzés legeredményesebb játékosa öt góllal a vendégek balátlövője Siska Pálma lett, csapata azonban a hajrában csak egy gólra volt képes, így a két csapat közötti különbség tovább nőhetett (27:19).

    Simone Böhme és Camille Aoustin mellett Gnonsiane Niombla is jó százalékban értékesítette a helyzeteit, a különbséget pedig a védekezésbeli eltérés, illetve a kapusteljesítmény jelentette. Szikora Melinda három büntetőt hárított, és összességében 14 védéssel, 42 százalékos védéshatékonysággal zárta a meccset.

    Edzői szemmel

    Zdravko Zovko (vezetőedző – Siófok KC): „A videózás során egy jó és harcias csapatot láttam, így tudtam, hogy nehéz mérkőzés vár ránk. Nem kezdtük jól a találkozót, az első félidőben ismételten lassan, körülményesen kézilabdáztunk. Olyan volt, mintha mindkét csapat fáradt lett volna. A védekezésünk sokat javult, de önmagában ez nem elég. A fordulás után sikerült tempót váltanunk, gyorsabban játszottunk, ennek pedig meg is lett az eredménye. Ahhoz, hogy ez a győzelem ilyen magabiztos legyen, kellett Szikora Melinda remek teljesítménye.”

    Bakó Botond (vezetőedző – Kisvárda SE): „Az első játékrészben látottakkal elégedett vagyok, a második félidőben viszont rengeteg hibát vétettünk. Jobban meg kellett volna nehezítenünk a Siófok dolgát, ennél többre vagyunk képesek. Egy ilyen kaliberű csapat ellen nem lehet kiengedni, mert annak egyből megvan az eredménye.”

    Fotók: Németh András