8600 Siófok Szekrényessy Kálmán utca 1. +36 84 358 327

Hírek

 • Megvan a csoportgyőzelem!
  2020. Február 09.

  Megvan a csoportgyőzelem!

  Nehezen indult, de végül magabiztos győzelemmel zártuk az EHF-kupa csoportkörét. Ezzel megvan a csoportgyőzelem, és a vele járó pályaelőny. Sorsolás február 11-én, kedden!

  1. félidő: Kifejezetten nehézkesen indult a mérkőzés, lassan és ütemtelenül kézilabdáztunk, amit időlegesen ki is használt ellenfelünk (1:3). Tanasie lövéseivel nem tudtunk mit kezdeni, így Szikora védett hétméterese ellenére is a Magura vezetett a félidő felénél (5:7). Rengeteg volt a rontott lövés, Kobetic, Tomori és Jezic is csak kereste a lövőformáját. Ellenben Aoustin minden adódó lehetőséget kihasznált, és Such is remek cserének bizonyult a másik szélen. Az ő góljaikkal sikerült a fordítás, a 19. percben már nálunk volt az előny (8:7). A játékrész hajrájában aztán Kobetic is megtalálta az utat a hálóba, és Such is újabb és újabb gólokat rakott fel a statisztikai lapra (15:12).

  2. félidő: A fordulást követően gyorsan tudtuk növelni az előnyt, és 20:15 után már közelebb sem engedtük ellenfelünket. Ültek a lerohanások, gyors és könnyed gólokat tudtunk szerezni Such és Aoustin révén. Szintén jó cserének bizonyult Drabik, a 41. percben pedig már a tízgólos előny küszöbén voltunk (24:15). Az érdemi kérdés, a győzelem és a vele járó csoportelsőség a második játékrészben viszonylag hamar eldőlt. Az 55. percben aztán 31:21-nél szurkolóink rá is számolhattak a Magurára. Jazic harmadik gólja egyben a beálló századik találata volt, aki ezzel Kobetic után a második SKC-játékos lett idén, aki elérte ezt a mérföldkövet. A végeredményt Böhme állította be, az MVP pedig Such lett (34:22).

  Folytatás pénteken a K&H női kézilabda ligában a Kisvárda vendégeként. Az idegenbeli összecsapást klubunk hivatalos youtube-csatornája élőben közvetíti.

  Edzői értékelés

  Tor Odvar Moen (Siófok KC - edző): Az első félidőben lassan játszottunk támadásban, de a védekezésünk nagyjából a helyén volt. A fordulás után megérkezett az adrenalin, és onnantól már egy pillanatra sem volt kérdés a győzelem. Jobb csapat vagyunk, ez egyértelmű. Az elmúlt öt hétben rengeteg problémával küzdöttünk, sérülések nehezítették a dolgunkat. Gyakorlatilag kétszer ugyanúgy nem is tudtunk kiállni, így látva a bajnoki menetelést és az EHF-kupa csoportkörének a megnyerését úgy gondolom, hogy elégedettek lehetünk. Fontos dolog az ezzel járó pályaelőny, és ez hatványozottan igaz, ha valakinek ilyen erőteljes arénája van. Továbbá azt sem szabad elfelejteni, hogy alaphangon a csoportok második helyezettjei azért talán valamivel gyengébbek, mint a győztesek.

  Alexandru Weber (Magura Cisnadie - edző): Az első játékrészben jól tudtuk magunkat tartani, ezért is fájó, hogy a szünet előtt közvetlenül engedtük meglépni a hazaiakat. A fordulást követően kijött a két csapat közötti valós tudáskülönbség, ellenfelünk sokkal nagyobb lendülettel kézilabdázott. A vereség ellenére összességében elégedett vagyok. A Siófok egy remek csapat, kívánom nekik, hogy nyerjék meg újra ezt a sorozatot.

  Szikora Melinda (Siófok KC – kapus): Nyertünk már szebben is mérkőzést, a közönségünk többet érdemelt volna. A lényeg viszont az, hogy behúztuk ezt a mérkőzést, és vele együtt a csoportelsőséget is. A Podravka elleni két döntetlent reálisnak vélem, hiszen itthon kiengedtünk ellenük, idegenben pedig végig kapaszkodnunk kellett. A Köbenhavn ellen idegenben is döcögött a szekér, de egy nagyon komoly sorozatterhelésen vagyunk túl. Összességében sikeresen oldottuk meg ezt az időszakot, és elégedettek lehetünk.

  Fotók: Németh András