8600 Siófok Szekrényessy Kálmán utca 1. +36 84 358 327

Hírek

 • Ott vagyunk az EHF-kupa elődöntőjében
  2019. Március 12.

  Ott vagyunk az EHF-kupa elődöntőjében

  Fantasztikus első játékrész után, a másodikban kicsit kiengedve, de kettős győzelemmel jutottunk az EHF-kupa elődöntőjébe. Összesítésben nyolccal voltunk jobbak norvég ellenfelünknél, így készülhetünk a Viborg elleni elődöntőre.

  1. félidő: Mindkét oldalon volt egy-egy nagy hiányzó, avagy sem Kobetic, sem pedig Löke nem állt csapata rendelkezésére. A vendégek jól kezdtek 0:2-re is vezettek, aztán Jezic és Nze Minko révén mi is megkezdtük a gólgyártást. A két csapat 5:5-ig ment fej-fej mellett, majd Gonzalez duplájával fordítani tudtunk (7:5). Ellenállhatatlan támadójátékunkra ellenfelünk nem találta az ellenszert, így a 15. percben már közte négy volt (10:6).

  A vendégek időkérése után tovább tudtuk növelni a különbséget, avagy 6:5-ös állás után egy 6:1-es szériát futva már 12:6-ra vezettünk. Ekkor Solberg 47 százalékos védési hatékonysággal állt, remekül fogta az átlövéseket, és kiváló védelmet kapott. Az első játékrész hajrájában növelni tudtuk előnyünket, melyet az első meccshez képest megdupláztunk, sőt még azon felül is növelni tudtunk. A legnagyobb előny kilencgólos volt, ettől a félidőben sem maradtunk el sokkal (23:15.)

  Riegelhuth lövéshatékonyságát 50 százalékon tartottuk, igaz így is lőtt öt gólt, ahogyan Falkvord is, míg nálunk Kobetic hiányában nagyon szépen eloszlottak a találatok. A félidőt Aoustin és Jezic is 4/4-el zárta, és szintén négyszer talált be Gonzalez. Csapatunk legeredményesebb játékosa az ötgólos Nze Minko volt a szünetben. Az érdemi kérdés így az első játékrészben eldőlt.

  2. félidő: A második félidei gólgyártást Nze Minko kezdte, aztán főként a kihagyott helyzeteké, és a hibáké volt a főszerep mindkét oldalon. Tíz perc alatt mindössze egy gólt lőttünk, így a Storhamar egy kicsit közelebb lépett (24:18). Adódó emberelőnyünket sem tudtuk kihasználni, az első félidőben felépített előnyünk pedig tovább fogyott. Folkvordot nem tudtuk tartani, a magabiztos előny tudatában elkényelmesedtünk (24:20). Végül Böhme révén egy tizenegy perces gólcsendet törtünk meg (25:20).

  A folytatásban aztán fokozatosan fogyott az előny, Riegelhuth és Folkvord is elérte nyolcadik találatát, így tíz perccel a vége előtt már csak közte kettő volt (29:27). Az 54. percben Venn találatával az egyenlítés küszöbére lépett ellenfelünk, de Aoustin révén jött a válasz (31:29). Végül az egyenlítés lehetősége nem adatott meg a norvégoknak, egy fantasztikus első játékrész után kettős győzelemmel jutottunk az EHF-kupa elődöntőjébe (32:31).

  A mérkőzésen egyaránt nyolc gólig jutott Nze Minko, Folkvord és Riegelhuth, valamint remekül hajrázott, és Venn is hétig jutott. Hibátlan mutatóján sem Jezic (6/6), sem pedig Aoustin (5/5) nem rontott a második játékrészben. Előbbi a meccs legjobbja lett.

  Edzői szemmel

  Tor Odvar Moen (edző – Siófok KC): „Elképesztően elégedett vagyok az első félidőben nyújtott védekezéssel, de főként a támadójátékkal. Ellenállhatatlanok voltunk. A második játékrészben variáltam a csapaton, nagyobb volt a csata a parketten, ellenfelünk visszajött a meccsbe, de így is nagyon elégedett és büszke vagyok, hiszen ott vagyunk az elődöntőben.”

  Estelle Nze Minko (irányító – Siófok KC): „Kobetic hiányában ma máshogy kellett játszanunk. Az első félidőt nagyon megpörgettük, és komoly előnyre tettünk szert, a másodikban viszont megakadt a gépezet, és a végére egy picit el is fogytunk.”

  Katarina Jezic (beálló – Siófok KC): „Mindig nagy megtiszteltetés a legjobb játékosnak lenni, örülök neki és büszke vagyok a csapatra. Ma bebizonyítottuk, hogy mi vagyunk a jobbak, így megérdemelten leszünk ott az elődöntőben.”