8600 Siófok Szekrényessy Kálmán utca 1. +36 84 358 327

Hírek

 • Solberg aláírt
  2018. Március 29.

  Solberg aláírt

  Silje Solberg személyében világ- és Európa-bajnok norvég válogatott kapust igazolt a Siófok KC. A kiváló hálóőr nyáron érkezik a Balaton partjára a kontraktus értelmében.

  Az SKC korábban már bejelentette, hogy megállapodott Andrea Peneziccsel és Tatyjana Hmirovával, Solberg leigazolásával még tovább erősíti jövő évi keretét a klub.

  Silje jelenleg a francia Issy-Paris Hand játékosa, Ikertestvére, Sanna Solberg szintén kézilabdázó. A norvég válogatottban 2011. március 27-én Oroszország ellen mutatkozott be. A 2014-es magyarországi Európa-bajnokságon Kari Aalvik Grimsbø sérülése után ő lett a norvégok első számú kapusa, amit nagyszerű teljesítménnyel hálált meg, valamint aranyérmet nyert és megválasztották a torna legjobb kapusának.

  „Professzionális benyomást tett rám a klub, amely top csapat szeretne lenni Európában. Klasszis játékosokat igazolnak, szeretnék én is segíteni a célok megvalósításában és egyfajta különbséget teremteni. Izgalmas csapat formálódik, úgy érzem, hogy a legjobb magyar klubok ellen is versenyképes lehet a Siófok. Pozitív érzéseim vannak, a magyar bajnokság folyamatosan erősödik, ez számomra is jó. Természetesen beszéltem a leendő edzővel a döntésem előtt telefonon. Nem ismerem túl jól, de az eredményei önmagukért beszélnek. Egy nagyszerű edző, ráadásul norvég, ez is fontos volt számomra. A fő célom, hogy bejussunk a EHF-Kupa Final4-ba és első alkalommal megnyerjük azt. Szeretnék Bajnokok Ligáját érő helyen végezni a bajnokságban. A Fradival és a Győrrel kell felvennünk a versenyt, úgy gondolom, hogy elég jó csapatunk lesz ehhez.” – nyilatkozta a 27 éves hálóőr, Silje Solberg.