8600 Siófok Szekrényessy Kálmán utca 1. +36 84 358 327

Hírek

 • Szerdán újra pályán! – előzetes
  2020. Január 06.

  Szerdán újra pályán! – előzetes

  Nincs megállás, következik az újesztendő első bajnoki mérkőzése. Szerda este a K&H női kézilabda liga 12. fordulójában a Mosonmagyaróvár csapatát fogadjuk.

  Helyzetkép

  A héten két mérkőzés szerepel csapatunk menetrendjében. Előbb a bajnokságban fogadjuk a Mosonmagyaróvárt, majd elutazunk Romániába, a Magura Cisnadie otthonába. A Köbenhavn elleni EHF-kupa nyitány remekül sikerült, a válogatott szünet óta háromból három mérkőzést nyert meg csapatunk. Viszont továbbra sem áll a szakmai stáb rendelkezésére Andrea Kobetic, illetve Gnonsiane Niombla. A bajnokságban hat mérkőzés óta nem találtunk legyőzőre, cél tehát zsinórban a hetedik győzelem megszerzése. Szerdai mérkőzésünkre a jegyek online is megvásárolhatóak, a mérkőzést klubunk hivatalos youtube-csatornája élőben közvetítjük.

  Ellenfélmustra

  Az MKC tavaly újoncként harcolta ki a bennmaradást, a keret viszont a nyár folyamán jelentősen átalakult. Olyan karakteres játékosok távoztak, mint Zana Maric, Sara Vukcevic, Kopecz Barbara, vagy éppen Bízik Réka. Ellenben érkező oldalon ott volt a gólokkal egyelőre adós Maria Holesova, illetve az egyre jobban teljesítő Karoline de Sousa.

  A pontszerzéssel viszont hadilábon áll Bognár Róbert csapata, mely 2 győzelemmel, 1 döntetlennel és 8 vereséggel csak a két kieső helyen álló riválisát előzi meg. Legutóbb 24:24-es döntetlent játszottak a Kisvárdával, azt megelőzően viszont többek között az újonc Szombathelytől (32:26) is kikaptak.  A Magyar Kupában a DKKA (31:29) jelentette számukra a végállomást. A csapat legeredményesebb játékosa a 11 bajnokin 40 gólt számláló Katona Flóra, őt követi 34 találattal Karoline de Sousa, majd pedig a 28 gólos Lancz Barbora.

  Egymás elleni múlt

  A két csapat 8 alkalommal találkozott az élvonalban, és ezidáig veretlenek vagyunk a párharcban. Az eddigi mérleg 7 győzelem és 1 döntetlen. Utóbbit még 2014-ben a két csapat első mérkőzésén (25:25) hoztuk össze. A két fél között általában nagy volt a különbség, ám tavaly a hazai 32:16-os nagyon sima diadal után idegenben kis híján pontokat hullajtottunk. Közös múltat a Magyar Kupában is találunk, a 2017/18-as kiírásban, amikor is az MKC éppen másodosztályú volt, 32:21-re győztünk és jutottunk tovább idegenben.

  Edzői szemmel

  Pastrovics Melinda (Siófok KC – kapusedző): „Immáron benne vagyunk abban a bizonyos mókuskerékben, és nagyon fontos a játékosok felfrissítése. Kulcsemberek hiányoznak, kevesebben vagyunk, így aki egészséges, azt óvni kell. Az elkövetkezendő hetek nagyon kemények lesznek, de ebből a szerda-vasárnap ritmusból még jól is kijöhetünk. Játékosként mindig nagyon szerettem ezeket a periódusokat, hiszen ilyenkor kevesebb az edzés, sokkal több az éles szituáció, és folyamatosan meccsben van az ember. Egy sportolóból ez tudja kihozni a legtöbbet. A Mosonmagyaróvár elleni mérkőzést a Köbenhavn elleni kerettel kell megoldanunk, két meghatározó játékosunk továbbra is sérült. Szerencsére vannak remek kézilabdázóink, akik eddig kevesebb játéklehetőséget kaptak, de most bizonyíthatnak a szakmai vezetésnek. A társaság most egy kicsit még fáradt, de szerdára mindenki újra fel lesz töltődve. Hazai pályán magabiztos győzelmet várok.”