8600 Siófok Szekrényessy Kálmán utca 1. +36 84 358 327

Hírek

 • Szomszédvári rangadó előtt – beharangozó
  2019. Október 17.

  Szomszédvári rangadó előtt – beharangozó

  Három idegenben megvívott bajnoki után, ezúttal hazai környezetben fogadjuk a K&H női kézilabda liga 6. fordulójában az Alba SKC csapatát. Szombaton tehát jön egy újabb felvonás a szomszédvári rangadó történetében.

  Helyzetkép 

  Az Érd elleni fiaskó után, a mögöttünk álló héten két győzelmet is aratott Tor Odvar Moen csapata. A felkészülést nehezítette az a betegséghullám, mely elérte a csapatot, és Silje Solberg hétvégi játékát továbbra is kérdőjelbe helyezi. Ellenben elmondható, hogy Kjerstin Solas kivételével mindenki egészséges, ami azt is jelenti egyben, hogy új csapatkapitányunk, Nerea Pena szombaton tétmérkőzésen is debütálhat végre.

  Friss hír a csapat háza tájáról, hogy Tomori Zsuzsanna ismételten meghívót kapott a magyar női kézilabda-válogatottba. Ami pedig a folytatást illeti, október 22-én megtudjuk majd, hogy ki lesz az ellenfelünk az EHF-kupában a főtáblára jutásért. Ennyire azonban még ne szaladjunk előre, nézzük az Alba FKC elleni fontosabb tudnivalókat.

  Ellenfélmustra

  Deli Rita együttese három kulcsemberét is elvesztette a nyáron. A két orosz válogatott kiválóság Olga Gorsenyina és Jana Zsilinszkaitye az új orosz sztárcsapat, a CSZKA Moszkva hívó szavára tért haza. Alexandra do Nascimento személyében pedig a tavaly házi gólkirálynőjét vesztette el a csapat. A brazil világbajnoknál csupán két eredményesebb játékosa volt az NB I. 2018/19-es kiírásában. Érkező oldalon mindenképpen meg kell említeni Walfisch Mercédesz mellett, a két francia légiós Sabrina Zazai és Armelle Attingre nevét, illetve a Győrből érkező fiatalokat is.

  Az eddigi eredménysor azonban vegyes, hiszen 2 győzelem, 1 döntetlen mellett 2 vereség ékesíti az eredménysort. Hazai pályán sikerült legyőzni a Mosonmagyaróvár (29:27), valamint legutóbb a Kisvárda (32:25) csapatát. A Győr elleni (22:28) papírforma vereség mondhatni természetes, idegenben azonban megtréfálta őket az újonc Szombathely (29:29), illetve a meglepetéscsapatként befutó DVSC is (30:22). A házi góllövőlistát 38 találattal Claudine Mendy vezeti, a 24 gólos Walfisch Mercédesz előtt.

  Érkezők: Sabrina Zazai (Toulon), Walfisch Mercédesz (Békéscsaba), Afentaler Sára (Győr), Gerháth Kincső (Győr), Varga Emőke (Győr), Armelle Attingre (Nantes), Töpfner Alexandra (Kispest), Márczy Tekla (MKCSE).

  Távozók: Alexandra do Nascimento (Érd), Olga Gorsenyina (CSZKA Moszkva), Jana Zsilinszkaitye (CSZKA Moszkva).

  Egymás elleni múlt

  A két csapat nem csak az alapszakaszban, hanem egy időben a rájátszásban is rendszeres randevúpartnere volt a másiknak, így a mostani lesz a 29. egymás elleni bajnoki összecsapás. Ezzel elmondható, hogy az Alba FKC ellen vívta klubunk a legtöbb élvonalbeli meccsét, melyeken a mérleg 16 győzelem, 1 döntetlen és 11 vereség. Idegenben 5 győzelmünk, 1 döntetlenünk és 8 vereségünk van, ellenben hazai környezetben 11 győzelem mellett mindössze 3 vereséget számlálunk. 

  A székesfehérvári klub az elmúlt években rendre pont nélkül távozott a Balaton-partjáról, így a Beszédesből, majd csapatunk új otthonából, a Kiss Szilárd Sportcsarnokból is. A két klub egyébként az utóbbi években, a Magyar Kupában is rendszeresen összefutott, és tört borsot a másik orra alá. Tavaly ősszel hazai pályán kiütéses, 41:24-es győzelmet arattunk, míg tavasszal idegenben szintén fölényes, 30:20-as sikert könyvelhettünk el.

  Edzői szemmel

  Tor Odvar Moen (edző): „Egy hónap után végre újra hazai környezetben játszhatunk. Egy nagyon jó kis kézilabda estére számítok, igazi szomszédvári rangadóra. A Fehérvár eddig nagyjából azt hozta, amire a szezon előtt számítani lehetett. Csapatkapitányunk Nerea Pena úgy néz ki, hogy végre bemutatkozhat, az ő visszatérése nagyot fog lendíteni a csapat játékán.”