8600 Siófok Szekrényessy Kálmán utca 1. +36 84 358 327

Hírek

 • Tisztes helytállás a Győr ellen
  2021. Szeptember 08.

  Tisztes helytállás a Győr ellen

  Elrajtolt a 2021/22-es szezon, a K&H Női Kézilabda Liga 1. fordulójában a Győri Audi ETO KC látogatott a Kiss Szilárd Sportcsarnokban. Az első félidő nyolcgólos különbsége után a második játékrészt döntetlenre hoztuk, formálódó csapatunk végig becsülettel küzdött.

  1. félidő: A csapatok igen intenzív kézilabdával kezdtek, tízpercnyi játék után 6:6 állt az eredményjelzőn. Malin Holta remekül gyorsan eljutott három találatig, 6:8-as állásnál viszont érkezett az első hazai időkérés. A 16. percben csupán egygólos volt a különbség (9:10), ekkor azonban támadásban ütemet vesztettünk, és 10:13-nál a visszazárások sem jöttek. A Győr minden apró hibát kihasznált, és pillanatok alatt hétgólosra növelte a különbséget. Lukács ViktóriaVeronica KristiansenStine Bredal Oftedal, valamint Crina Pintea is remek formát mutatott, csakúgy, mint a gólvonalon Laura Glauser. A francia kapuvédő tíz védésével nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a félidőben az ETO nyolc góllal vezessen, a gyors ellentámadásokkal szemben pedig tehetetlenek voltunk (14:22).

  2. félidő: Formálódó csapatunknak azonban volt tartása, a szünet után meg tudtunk újulni. A fordulás után saját nevelésű szélsőnk, Wald Kíra duplázott, tovább Such Nelli és Andela Janjusevic is jó cserének bizonyult (19:25). A 43. percben 22:26-nál labdánk volt a közte háromhoz, de a ziccer kimaradt, csakúgy, mint 25:29-nél, pár támadással később. A záró negyedóra első négy percét azonban 5:0-ra elvesztettük, Veronica Kristiansen és Lukács Viktória révén egymást követően kaptuk a lerohanásgólokat (25:34). A két csapat között a legnagyobb különbség az 53. percben volt (27:38), a közvetlen hajrát viszont 5:2-re megnyertük, ezzel kihozva a második félidőt egy döntetlenre (32:40).

  Edzői szemmel

  Danyi Gábor (vezetőedző – Siófok KC): "A bátor, türelmes játék tizenkét percre volt elég, aztán kijött a tudásbeli különbség – biztos vagyok benne, hogy sok más csapat is nagyjából eddig bírja majd az ETO ellen. Ezután sokat hibáztunk, amiért a győriek meg is büntettek. Pozitívum, hogy a második félidőben újítani tudtunk, azt játszottuk, amit szeretnénk."
  Ambros Martin (vezetőedző – Győri Audi ETO KC): "Az első mérkőzés mindig nehéz, főleg idegenben, egy jó csapat ellen. Örülök, hogy sok gólt lőttünk, de a védekezésen bőven lesz még munkánk. Mindössze tíz edzésünk volt a teljes kerettel, ez kevés egy új csapat felépítéséhez, ráadásul sűrű a program, jönnek a meccsek sorban, de így is fejlődnünk kell."