8600 Siófok Szekrényessy Kálmán utca 1. +36 84 358 327

Hírek

 • Újabb győzelem a Kiss Szilárd Sportcsarnokban
  2018. Szeptember 28.

  Újabb győzelem a Kiss Szilárd Sportcsarnokban

  Nehezen indult, de gálaelőadás lett az Érd elleni rangadóból a K&H női kézilabda liga 4. fordulójának szombat esti mérkőzésén. Kobetic és Nze-Minko villogott, Geiger élt a lehetőséggel, Solberg pedig egészen zseniálisan védett. A végeredmény 34:22, a válogatott szünet után Békéscsabán folytatjuk. 

  1. félidő: Érdi gólokkal, és egy Kobetic révén kihagyott büntetővel indult a mérkőzés. A vendégek 1:5-re megléptek, Gonzalez góljával viszont megkezdtük a zárkázást, és több ízben Jezic megjátszása is sikerült. Ellenfelünket 7:7-nél értük utol, majd a 20. percben Aoustin révén a vezetést is megszereztük. Solberg a 16. perctől fogva lehúzta a rolót, védések sorát mutatta be, így tíz percen át érintetlen maradt a hálója. Idő közben Jezic kétszer is a kiállítás sorsára jutott, előnyünk pedig közte ötre duzzadt. A szünetre végül az első félidőben öt gólt jegyző Krpez vezérletével lépett közelebb az Érd (13:11).

  2. félidő: A szünet után gyors Kobetic-show következett, és rövid időn belül újból közte öt volt az eredményjelzőn. Szabó Edina hamar elhasználta az időkéréseit, de nem tudta felrázni csapatát, a 48. percben a Kiss Szilárd Aréna közönsége tízet számolt az ellenfélre. Ekkor a bajnoki pontok sorsa már nem volt kérdés, csak a különbség. Kobetic végül tíz gólig jutott, és Nze-Minko is szépen megszórta magát. Geiger remekül játszott, élt a lehetőséggel, amit Tor Odvar Moen adott neki, és a mérkőzés legjobbja lett. A mérkőzés végét jelző dudaszó pillanatában 34:22 állt az eredményjelzőn.

  Tor Odvar Moen (edző - SKC): „Tíz napja vártunk arra, hogy újra pályára léphessünk a Vác elleni csúnya vereség után. Hatalmas bizonyítási vágy dolgozott bennem, és a játékosokban egyaránt. Ma nagyon jól játszottunk egy olyan ellenféllel szemben, akit nagyon tisztelünk, és akiből rendesen felkészültünk. Ennek szellemében álltunk bele a mai meccsbe, az elsőtől az utolsó percig. A kulcs a kiváló kapusteljesítmény, és a védekezés volt. Végtelenül boldog vagyok.”

  ​Szabó Edina (edző – ÉRD): „Gratulálok ellenfelünknek, ma jobb volt a Siófok. Nem tehetek szemrehányást a csapatomnak, játékosaim minden tőlük telhetőt megpróbáltak. A nagy különbség ellenére voltak bíztató jelek, momentumok. A sérült játékosainkra nagy szükség lesz, várom, hogy mindenki felépüljön, és visszatérjen.”