8600 Siófok Szekrényessy Kálmán utca 1. +36 84 358 327

Hírek

 • Zsinórban az ötödik bajnoki siker
  2019. November 03.

  Zsinórban az ötödik bajnoki siker

  Magabiztos győzelmet arattunk a komoly létszámproblémával küzdő Békéscsaba ellen a K&H női kézilabda liga 8. fordulójának vasárnap esti összecsapásán.

  1. félidő: Nehézkesen indult a mérkőzés, az első tíz percben ütemtelenül kézilabdáztunk, kerestük játékunk igazi arcát. A gólok sorát Hársfalvi és Böhme indította, a gólvonalon pedig Solberg kezdett remekül. Vendég részről Marincsák lőtte a gólokat, később csatlakozott hozzá Barján és Vukajlovic. A döcögős kezdés után aztán jelentős különbség alakult ki a két csapat között. A vendégek támadójátéka csődöt mondott, mi pedig Aoustin vezérletével futottunk egy 7:0-s szériát, aminek a végén 18:7 állt az eredményjelzőn. Ez a különbség a szünetre meg is maradt (20:9).

  2. félidő: A fordulás után csökkent az iram és a színvonal, tompult a támadójátékunk, és egyben a védekezésünk is. A magabiztos előnyt ennek ellenére tartottuk a jelentősen elfáradó vendégekkel szemben, akiknek mindössze tizenegy nevezett, egészséges játékosa volt erre a mérkőzésre. A második felvonásban Jezic remekül értékesítette az előtte adódó lehetőségeket, a gyorsindítások révén pedig Aoustin remekelt. Szép gólokat lőtt Janjusevic, a győzelemből pedig mindenki kivette a részét. A hajrában növeltük az előnyünket, így végül tizenhét gólos, roppant magabiztos győzelmet arattunk (34:17).

  A Nantes elleni EHF-kupa párharc főpróbája tehát sikeres volt, csapatunk zsinórban ötödik bajnoki győzelmét aratta.

  Edzői értékelés

  Tor Odvar Moen (Siófok): Ellenfelünk foghíjasan érkezett, de a sok sérült ellenére keményen küzdött. Az első tíz perc nehézsége után jól játszottunk, tudtam forgatni a csapatot, és mindenki lehetőséghez jutott. Összességében elégedett vagyok a látottakkal.

  Horváth Roland (Békéscsaba): Nem számítottam másra, súlyban, kilóban, évjáratban és nemzetközi tapasztalatban is fölénk kerekedett a Siófok. Tisztában voltam vele, hogy ilyen paraméterek ellen nincs esélyünk. Nem vártam ettől a mérkőzéstől semmit, sok a sérültünk, a meghatározó játékosok nélkül pedig nehéz felvenni a versenyt. Ezt a mérkőzést le kellett játszani, nyilvánvalóan nem szeretem az ilyen összecsapásokat. A fiatalok teljesítményének viszont örülök, többen megmutatták ma tehetségüket.