8600 Siófok Szekrényessy Kálmán utca 1. info@skc-sportkomplexum.hu

Hírek

  • A címvédőt fogadjuk – előzetes
    2020. Január 22.

    A címvédőt fogadjuk – előzetes

    Szerda este, a K&H női kézilabda liga 14. fordulójában a címvédő és egyben listavezető Győri Audi ETO-t fogadjuk a Kiss Szilárd Sportcsarnokban. Ezzel hivatalosan is megkezdjük a 2019/20-as bajnoki szezon visszavágóit.

    Helyzetkép

    Idén ez lesz a nyolcadik tétmérkőzésünk, miközben a Győr számára még csak most jön az igazán magas szintű sorozatterhelés, hiszen a hétvégén a középdöntő küzdelmeivel folytatódik a Bajnokok Ligája. Mindeközben mi már túl vagyunk az EHF-kupa csoportkörének a felén, így elmondható, hogy a két csapat teljesen más ritmusban kézilabdázott az utóbbi hetekben.

    Hamarosan jön egy lélegzetvételnyi kis szünet, de előtte még sorakoznak a feladatok: Szerdán a magyar bajnok Győr, vasárnap pedig a horvát listavezető RK Podravka elleni visszavágó. Idén még veretlenek vagyunk, de már nem hibátlanok, hiszen a hétvégén az RK Podravka elcsent egy pontot az EHF-kupa csoportrangadójáról. Az utóbbi hetekben több sérülés is nehezítette a közös munkát, ám a kulcsjátékosok Mazák-Németh Csilla kivételétől eltekintve egytől-egyig Tor Odvar Moen rendelkezésére állnak az ETO ellen. A nyolc bajnoki mérkőzésből álló győzelmi szériánk továbbgörgetéséhez egy hatalmas bravúrra lenne szükség. A mérkőzésre minden jegy előzetesen elkelt, az összecsapást a Duna World élőben adja.   

    Ellenfélmustra

    Danyi Gábor együttese még hibátlan a bajnokságban, igaz a Ferencváros nemrég igencsak megizzasztotta őket. A 2019-es naptári esztendő utolsó bajnoki mérkőzésén Kiss Éva utolsó másodperces bravúrja kellett a 28:27-es eredmény megtartásához. A házi góllövőlista élén 83 találattal Stine Oftedal, őt követi 70 góllal korábbi kiváló irányítónk, a nyáron klubot váltó Estelle Nze-Minko. Sérülést követő műtét után lábadozik Kari Aalvik Grimsbö, valamint Görbicz Anita is. Az előzetes híresztelések szerint mindkét klasszis visszatérése körvonalazódik.

    Egymás elleni múlt

    A Győri Audi ETO ellen még sohasem sikerült a pontszerzés. Reális pontszerzési lehetőségünk az ezt megelőző években nem igen volt, legutóbb 2015-ben a Dalmose-éra csapata szorongatta meg igazán az ETO-t. Akkor Győrben 29:26-os végeredmény született. Ezt sikerült megközelítenünk az ősz folyamán, amikor is a sérült Nerea Pena hiányában is végig mérkőzésben voltunk, ám végül mégis kikaptunk. A szóban forgó rangadót Szikora Melinda egy 50 (!) százalékos védési mutatóval abszolválta. A két csapatnak a mostani lesz a 22. bajnoki összecsapása.    

    Edzői szemmel

    Tor Odvar Moen (Siófok KC – edző): A Podravka ellen nem voltunk elég élesek, nem raktuk oda magunkat százszázalékosan. Ez egy jókor jött figyelmeztető jel volt, amiből tanulnunk kell. Ettől függetlenül az elmúlt hetekben tetszett, amit a pályán láttam. Egy nagyon nehéz mérkőzés következik. Aktuális ellenfelünk már sokszor bizonyította, hogy a világ legjobb csapata. Magabiztos vagyok a csapatomat illetően, tudom, hogy hazai környezetben képesek vagyunk extra teljesítményre. A Győrnek rengeteg variációs lehetősége van, de ennek függvényében is a saját erősségeinkre kell koncentrálnunk. Nem engedhetünk az alapelveinkből, magunkra kell összpontosítani. Ha ezen a téren tökéleteset tudunk nyújtani, akkor szoros lehet a mérkőzés és annak végjátéka. Nagyon várom az összecsapást, biztos vagyok benne, hogy elképesztő hangulat lesz szerdán.

    Danyi Gábor (Győri Audi ETO – edző): Egy BL-szintű mérkőzésre számítok, hiszen a Siófok idén nagyon-nagyon megerősödött. Ezt jól mutatja a hazai és a nemzetközi porondon nyújtott teljesítményük. Koncentrált kézilabdára lesz szükségünk, a legjobbunkat kell nyújtani, mert biztos, hogy szükség lesz rá.

    Hársfalvi Júlia (Siófok KC – szélső): Az elmúlt hetek feszített tempója ellenére úgy érzem, hogy jó állapotban vagyunk, a kulcsembereink felépültek és egészségesek. Elég mérkőzés és edzés van a hátunk mögött, minden adott a jó teljesítményhez. Elengedhetetlen a jó kapusteljesítmény, aminek az alapja, hogy a védekezésünk összeálljon. Jobban, mint szombaton a Podravka ellen. Tudjuk, hogy mire számíthatunk, ismerjük az ellenfelet, így a legfontosabb szegmens, hogy fejben ott legyünk. Nem csak nekik vannak variációs lehetőségeik, mi is tudjuk forgatni a csapatot és képesek vagyunk menet közben váltani. A szervezett és változatos támadásépítés nem elég, a befejezéseken lesz a hangsúly.