8600 Siófok Szekrényessy Kálmán utca 1. info@skc-sportkomplexum.hu

Hírek

  • Győzött a Ferencváros
    2021. Február 27.

    Győzött a Ferencváros

    Komoly problémákkal küzdő, fiatalokkal kiegészített csapatunk nagyarányú vereséget szenvedett az FTC-Rail Cargo Hungaria elleni pótolt bajnoki mérkőzésen.

    1. félidő: A két csapat csupán szűk tíz percig haladt egymás mellett, 5:5 után 5:9-nél Zdravko Zovko kért időt. Szikora Melinda és Csapó Kincső hiányában a gólvonalon Mistina Fanni debütált. A 17. percben 6:13-as állásnál Zdravko Zovko másodszor is időt kért. Ekkor Emily Bölke már 5 gólnál járt. A két csapat közötti különbség öt perccel a szünet előtt már két számjegyű volt (10:20). Az első játékrész hajrájában a mindössze 15 esztendős Krasznai Júlia debütált a gólvonalon, és védéseivel egy pillanatra mindenkit meglepett, nagyban hozzájárulva ahhoz, hogy a szünetben a különbség „csak” egy számjegyből álljon (12:21).

    2. félidő: A fordulás után a két csapat közötti különbség jelentősen megnőtt. Tizenöt perc leforgása alatt mindössze kétszer tudtuk bevenni a vendégek kapuját, akik egy 2:13-as periódust produkálva húszgólosra duzzasztották a különbséget (14:34). Klujber Katrin 8, míg Márton Gréta 7 alkalommal talált fiatal kapusaink hálójába. Az eredmény és a különbség ellenére Krasznai Júlia elmondhatja, hogy 8 védéssel debütált a magyar élvonalban, Kiss Nikolett pedig 7 góllal terhelte az ellenfél hálóját. A Ferencváros megérdemelt, nagyarányú győzelmet aratott, rangadóról ezúttal nem beszélhettünk (20:38).

    Edzői szemmel

    Zdravko Zovko (vezetőedző – Siófok KC): „Hiányzott a nívó, kevés volt a koncentráció. Rengeteg technikai hibát vétettünk, számtalan labdát adtunk el, és a visszarendeződésünk is rossz volt. Elmaradtak a faultok, kulcsembereink hiányában nem tudtuk felvenni a versenyt.”

    Elek Gábor (vezetőedző – FTC): „Boldogok vagyunk, alapvetően örülünk a győzelemnek, de annak nem, hogy idén ilyen mérkőzések is vannak. Persze a győztes székéből könnyű beszélni, de a szezon előtt felesküdtünk arra, hogy ezt a bajnokságot lejátszuk, és most ez a legfontosabb. Megkaptuk a Siófok halasztási kérelmét, de ezt nem tudtuk elfogadni. Volt egy hosszú periódus, amikor a koronavírus miatt nem tudtunk mérkőzéseket játszani. Az akkor elhalasztott összecsapásokat így is csak szűkösen tudtuk beépíteni a meccsnaptárba. Aminek örülök, hogy komolyan tudtuk venni ezt a mérkőzést, és mindenkinek lehetőséget tudtam biztosítani. Többet úgy gondolom, hogy nem érdemes erről beszélni.”

    Fotók: Németh András