8600 Siófok Szekrényessy Kálmán utca 1. +36 84 358 327

Hírek

 • Az MTK Budapest ellen folytatjuk – előzetes
  2020. Augusztus 13.

  Az MTK Budapest ellen folytatjuk – előzetes

  Szombat este zártkapus edzőmérkőzésen fogadjuk a Kiss Szilárd Sportcsarnokban az MTK Budapest csapatát. Az összecsapást hivatalos youtube-csatornánkon élőben közvetítjük. 

  Helyzetkép

  Az MTK Budapest elleni lesz csapatunk harmadik felkészülési mérkőzése. Első ízben a Mosonmagyaróvár ellen léptünk pályára, és arattunk bíztató és egyben magabiztos győzelmet. A hét elején, hétfőn pedig a Podravka Vegeta otthonában játszottunk roppant hasznos, és egyben szoros összecsapást, melyet a második játékrészben fordítottunk meg. A horvát bajnok ellen kisebb sérülését követően már Tomori Zsuzsanna is játékra jelentkezett. Mazák-Németh Csilla kivételével mindenki játékra alkalmas állapotban van.

  Ellenfélmustra

  Golovin Vladimir csapata jelentősen átalakult. Távozott Tóth Eszter személyében a csapat leggólerősebb játékosa, de érzékeny veszteséget jelent Fekete Bozsana és Mihálffy Adrienn klubváltása is. Ők hárman 234 gólt vállaltak az MTK Budapest tavalyi 569 találatából. Ellenben érkező oldalon ott van három igen gólerős kézilabdázó, Marincsák Nikolett, Szekerczés Luca és Sári Barbara személyében. Ők hárman összességében 314 bajnoki találatot értek el a tavalyi kiírásban, és egyaránt csapatuk legeredményesebb játékosai voltak.

  Érkezők (4): Marincsák Nikolett (Békéscsaba – irányító), Szekerczés Luca (DKKA – jobbátlövő), Sári Barbara (Eszterházy SC – beálló), Pelczéder Orsolya (Alba Fehérvár – balszélső).

  Távozók (6): Tóth Eszter (Mosonmagyaróvár – irányító), Horváth Dóra (Érd – beálló), Fekete Bozsana (Érd – balszélső), Djurdjina Malovic (MSK Lubin – jobbátlövő), Mihálffy Adrienn (Kisvárda – balátlövő), Zsiborás Luca (Érd – beálló).

  A felkészülés során már öt edzőmérkőzést játszottak a fővárosi kék-fehérek, akik egyelőre még nyeretlenek. Kétszer is megmérkőztek a FTC-vel, egyszer még a félidőben vezettek is, de végezetül mindkét alkalommal nagy gólkülönbségű (30:37; 37:24) zöld-fehér győzelem született. Ahogyan Golovin Vladimir is mondta, a Győr elleni vereség, annak mértéke és körülménye (42:21) az értékelhetetlen kategóriába tartoztak. Az Alba Fehérvár (33:29), illetve legutóbb a DVSC (36:34) elleni szoros vereségre azonban lehet alapozni. Azt viszont nem nehéz észrevenni, hogy a védelem még nem állt össze, hiszen 33 lőtt gól alatt egyik ellenfél sem „horgonyzott” le.

  Egymás elleni múlt

  A két együttes bajnoki múltja 13 összecsapást foglal magába. A mérleg 10 győzelem, 2 döntetlen és 1 vereség a szempontunkból nézve. Hazai környezetben még veretlenek vagyunk fővárosi riválisunkkal szemben (5 győzelem, 1 döntetlen, 0 vereség), igaz legutóbb pontot vesztettünk egy egészen érdekes mérkőzésen. Eddigi egyetlen vereségünket még 2016 decemberében szenvedtük el. A legutóbbi két, egyaránt idegenben megvívott bajnokit azonban nagyon simán, magabiztosan nyertük meg.

  Edzői szemmel

  Bent Dahl (edző – Siófok KC): „A felkészülés jelenlegi szakaszában érezhető a csapaton egy kis fáradtság, de ez ilyenkor teljesen normális. Ez lesz a harmadik edzőmérkőzésünk, a héten a második. A Podravka ellen jó tapasztalatokkal gazdagodtunk, és az MTK elleni mérkőzésen is szeretnénk minél több variációs lehetőséget kipróbálni, illetve gyakorolni. Alakul a védekezésünk, de még feszesebbre kell húzni, hiszen ez képezi majd mindennek az alapját.”