8600 Siófok Szekrényessy Kálmán utca 1. info@skc-sportkomplexum.hu

Hírek

  • Célkeresztben a harmadik bajnoki győzelem – előzetes
    2020. Szeptember 11.

    Célkeresztben a harmadik bajnoki győzelem – előzetes

    Szombaton a K&H női kézilabda liga 3. fordulójában, a holtszezonban jelentősen átalakuló Dunaújvárosi KKA csapatát fogadjuk.

    Helyzetkép

    Az Érd elleni sikeres bajnoki nyitányt követően Szombathelyről is magabiztos, de mégis sok hibát magába foglaló kézilabdával hoztuk el a győztesnek járó pontokat. A hétközi összecsapáson gólerős játékkal tért vissza sérülésből felépülve Simone Böhme és Andrea Kobetic, így a maródiak listáján már csak Tóth Gabriella és Mazák-Németh Csilla neve szerepel. A kötelező protokoll, és a negatív teszteredmények bemutatása után a napokban már a csapattal készülhetett Laura van der Heijden is, aki az elmúlt hetekben családi okból kifolyólag Hollandiában tartózkodott. Bent Dahl fokozatos egyéni formajavulást, és kollektív fejlődést vár a csapattól az elkövetkező bajnoki mérkőzéseken, így a DKKA ellen is.

    ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS

    Ellenfélmustra

    Dunaújvárosban rengeteg volt a kérdőjel, a bizonytalanság, és a sikeresnek nem éppen nevezhető szereplés pedig változtatásokat eredményezett a klub életében. A 2020/21-es szezonra új szakmai stáb kapott megbízást, vezetőedzői poszton Vágó Attila váltotta György Lászlót, miközben a csapat szinte teljes egészében kicserélődött. Elég csak ránézni a távozók névsorára, és egyből tudatosul, hogy új alapokra kellett helyezni mindent. Szekerczés Luca (106 gól) személyében távozott az előző csonka idény házi gólkirálya, de úgy is fogalmazhatunk, hogy a házi góllövőlista első hat helyezettjéből öten – Grosch (50), Sirián (42), Triscsuk (40), Bouti (35). – vagyis 480 bajnoki gólból 273 tulajdonosa. Összességében kilencen döntöttek a távozás mellett, és tizenegy új játékos érkezett, köztük Debreczeni-Klivinyi Kinga, Schatzl Natalie, vagy éppen a visszatérő Bulath Anita.

    Érkezők (11): Debreczeni-Klivinyi Kinga (balátlövő – FTC), Barján Bianka (irányító/átlövő – Békéscsaba), Wéninger Alexandra (kapus – ONKC), Román Dorina (irányító/átlövő – ONKC), Schatzl Natalie (balszélső – Érd), Sziráki Boglárka (irányító – SZISE), Anastasija Babovic (kapus – Buducnost), Bulath Anita (irányító – DVSC), Hlogyik Petra (kapus – Pénzügyőr), Sanja Dabevska (beálló – OF Nea Ionia), Moutsogianni Theodóra (beálló – Alba Fehérvár).

    Távozók (9): Csapó Kyra (kapus – DVSC), Grosch Vivien (jobbszélső – Vác), Sirián Szederke (beálló – MKC), Bouti Fruzsina (irányító – Kisvárda), Camilla Micijevic (balátlövő – Metz), Itana Cavlovic (beálló – Rapid Bukarest), Triscsuk Krisztina (balátlövő – Alba Fehérvár), Szekerczés Luca (jobbátlövő – MTK Budapest), Zeljana Stojak (kapus – ?).

    A felkészülési mérkőzések alapján nehéz egy ilyen jelentősen átalakuló csapatot felhelyezni a honi kézilabdatérképre, de az első tétmérkőzések ilyenkor mindig nagyon beszédesek. A hazai mérkőzéseit Rácalmáson játszó DKKA a Szombathely (24:23) legyőzésével kezdte a bajnokságot. Vágó Attila csapata ötgólos hátrányból állt fel és fordított, köszönhetően többek között Bulath Anita gólerős (7) játékának. A balátlövő térde azonban megsérült, hiánya pedig az Alba Fehérvár (23:21) elleni vereség alkalmával már meg is mutatkozott.

    Egymás elleni múlt

    A két csapat egymás elleni múltja egy igen szoros, de a szempontunkból nézve mégis pozitív előjellel bíró mérleget mutat. Az eddigi 23 bajnokiból 12 alkalommal győztesen hagyhattuk el a játékteret, 2 döntetlen és 9 vereség mellett. Hazai környezetben ez a mutató 7 győzelem, 2 döntetlen és 3 vereség. Viszont a vereségek között találunk több fájó emléket is. Ilyen például az elvesztett EHF-kupa párharc még a 2016-os évből, vagy éppen a Kiss Szilárd Sportcsarnokban megvívott első, vereséggel záruló bajnoki összecsapás, de említhetnénk a Moen-éra kezdetének meglepő Magyar Kupa búcsúját is. A legutóbbi két alkalommal viszont kétség sem férhetett ahhoz, hogy aktuálisan melyik a jobb csapat. A 2018/19-es szezon tavaszi összecsapásán hazai környezetben 31:17-re nyertünk, míg legutóbb idén februárban, nem sokkal a bajnokság beszüntetése előtt 35:19 állt az eredményjelzőn.

    Edzői szemmel

    Bent Dahl (vezetőedző – Siófok KC): „Az elmúlt hetekhez képest még gyorsabb játékot szeretnék látni, fejlődnünk kell, és fejlődni is fogunk, a lányok remekül dolgoznak az edzéseken. A keretünk szinte teljes, Laura van der Heijden is visszatért, és edzésbe állt, de vele még nem számolhatok ezen a mérkőzésen. Hazai pályán mindig jó játszani, a célunk pedig nem is lehet más, mint a győzelem mellett a szurkolóink kiszolgálása.”