8600 Siófok Szekrényessy Kálmán utca 1. info@skc-sportkomplexum.hu

Hírek

  • Belaktuk a Kiss Szilárd Sportcsarnokot
    2019. Július 10.

    Belaktuk a Kiss Szilárd Sportcsarnokot

    A 2018/19-es szezon volt az első, melyet teljes egészében új otthonunkban, a Kiss Szilárd Sportcsarnokban játszottunk le. Az aréna kihasználtságára nem lehet panasz, a számok önmagukért beszélnek. 

    Új csarnokunkat tavaly április 7-én egy DKKA elleni bajnokival avattuk tétmérkőzésen. A klub dolgozói, a játékosok és a szakmai stáb nagyon hamar belakta az új, minden igényt kielégítő létesítményt. Hatalmas megtiszteltetés, hogy otthonunkat a magyar felnőtt- és utánpótlás válogatottak egyaránt igénybe vették a felkészüléseik során. Továbbá bízunk abban, hogy az SKC-család minden tagja, így a szurkolóink is hasonló elégedettséggel lépnek be a közös otthonba.

    A mögöttünk hagyott szezonban nemcsak bajnoki, de nemzetközi mérkőzéseket is játszottunk az arénában, mely otthonául szolgált az EHF-kupa döntőjének, és a díjátadó ceremóniának egyaránt. Csapatunk bajnoki bronzérmet és EHF-kupa győzelmet szerzett, és játékosaink végig élvezhették azt a fantasztikus atmoszférát és bizalmat, amit a szurkolók biztosítottak. Talán tudjátok és érzitek, de sokszor ti is kellettetek a siker eléréséhez, a hullámvölgyek lebirkózásához.

    De hogyan is néz ki mindez a számok nyelvén? 

    Az 1500 fő befogadására alkalmas létesítmény átlag nézőszáma 1067 fő volt a 2018/19-es szezonban. Ez 71 százalékos kihasználtságot jelent. Összességében 21 hazai mérkőzésen 22413 szurkoló foglalt helyet a lelátón, ez pedig 167 százalékosnövekedést jelent az előző szezonhoz képest.

    Az áltag nézőszámot tekintve 24 helyet léptünk előre a hazai klubcsapatok listáján, megelőzve például a Paks és a Nyíregyháza labdarúgócsapatát. Ez országos 33. helyezést jelent.

    Bízunk benne, hogy a növekedést a 2019/20-as szezonban is fenn tudjuk tartani, a bizalmat pedig megkapja az átalakuló, új csapat is. A felkészülés hamarosan kezdetét veszi, hamarosan találkozunk. Addig is #HajráSKC, és ne feledtétek #TogetherWeRise, tehát Együtt Felemelkedünk!