8600 Siófok Szekrényessy Kálmán utca 1. info@skc-sportkomplexum.hu

Hírek

  • Feszes védelem, Szikora-show és győzelem az MKC ellen
    2021. Május 22.

    Feszes védelem, Szikora-show és győzelem az MKC ellen

    A K&H női kézilabda liga 24. fordulójában, négy góllal győztük le a Motherson Mosonmagyaróvár csapatát, és ezzel, ha csak ideiglenesen is, de feljöttünk a tabella negyedik helyére. Folytatás jövő szerdán, Kisvárdán.

    1. félidő: Sérülés miatt ezúttal Andrea Kobetic mellett Kiss Nikolett, Camille Aoustin, Hársfalvi Júlia és Simone Böhme sem állt Zdravko Zovko rendelkezésére. Ellenben hét saját nevelésű játékos is ott volt a nevezettek között. Tóth Eszter és Kovács Patrícia találataival az MKC kezdte jobban a mérkőzést (4:6), azonban Gnonsiane Niombla vezérletével nem hagytuk ellépni ellenfelünket (6:6). Olyannyira nem, hogy 7:6-nál, a francia irányító újabb gólja után már a vezetés is nálunk volt. Szikora Melinda egészen elképesztő napot fogott ki, a mérkőzés egyes periódusaiban az 50 százalékos védéshatékonyságot is megközelítette kapusunk (14:10). Az első játékrész hajrájában azonban közelebb lépett Gyurka János csapata, ebben pedig főszerepet vállalt Simona Szarková (15:13).

    2. félidő: Miután mindössze két felnőtt korú, illetve NB I-es tapasztalattal rendelkező mezőnyjátékosunk volt ezen a napon, így nagy kérdés volt, hogy a fáradtság lesz-e a döntő tényező. A 40. percben 16:16-nál hosszú idő után újra egyenlő volt az állás, a csapat viszont láthatóan nagyon akarta a győzelmet, amiért mindent meg is tett. Ennek ellenére 18:19-nél az MKC fordított. A két csapat ezt követően 22:22-ig fej-fej mellett haladt, a hajrában azonban mi voltunk az élesebbek. A Mosonmagyaróvár ugyanis az utolsó hét percben gólképtelen maradt. A 42 százalékos védéshatékonysággal záró Szikora Melinda szinte végig remek védekezést kapott, így 22 gólon tartottuk riválisunkat, és 4:0-val zártuk az összecsapást (26:22).

    Edzői szemmel

    Zdravko Zovko (vezetőedző – Siófok KC): „A Ferencváros és a Győr után úgy gondolom, hogy a mezőny két legjobb csapatát láttuk ma. Izgalmas és szép kézilabdát láttunk, szoros és kemény küzdelmet. A védelmek domináltak, mindkét fél sok technikai hibára kényszerítette a másikat. Szikora Melinda nagyon jól védett, és az egész csapat hatalmasat harcolt. Nagyon akartuk ma ezt a győzelmet, és úgy gondolom, hogy összességében jobbak is voltunk.”

    Gyurka János (vezetőedző – Mosonmagyaróvár): „Megítélésem szerint egy rendkívül jó mérkőzést játszottunk. A helyzeteink megvoltak, de a mentális hiányosságok előjöttek, és befejezésben sokat hibáztunk. Szikora Melinda rendkívül jó teljesítményt nyújtott, úgy éreztem, hogy el is bizonytalanította a játékosaimat. A második félidőben már védekezésben is voltak hiányosságok, elmaradtak a faultok, és a kelleténél több technikai hibát vétettünk. Ezen a szinten ezeket a hibákat nem lehet elkövetni.”

    Fotók: Németh András