8600 Siófok Szekrényessy Kálmán utca 1. +36 84 358 327

Hírek

 • Főpróba nézők előtt - előzetes
  2020. Augusztus 28.

  Főpróba nézők előtt - előzetes

  Eljött ez a pillanat is, szombaton 176 nap után léphetünk pályára ismételten szurkolóink előtt. A bajnoki rajt előtti főpróbára a horvát rekordbajnok Podravka Vegeta érkezik. A mérkőzésre a belépés ingyenes!

  Helyzetkép

  Szűk kerettel vágunk neki a Podravka Vegeta elleni főpróbának, miután a sérültek listája a héten tovább bővült. Tóth Gabriella megsérült az MKC elleni mérkőzésen, esetében az MRI-vizsgálat eredményére várunk. Immáron nem csak Andrea Kobetic küzd az achillesével, hasonló problémák jelentkeztek Simone Böhme esetében is. A holnapi mérkőzéstől szintén távol marad a bölcsességfogával a hét elején megoperált Kiss Nikolett, valamint Laura van der Heijden, aki továbbra is Hollandiában tartózkodik családi okokból.

  A szombati mérkőzésre a belépés ingyenes, ellenben kérünk minden szurkolót, hogy a biztonsági előírásokat tartsa be! Aki még nem váltotta meg az éves bérletét a 2020/2021-es szezonra, az szombaton a Podravka Vegeta elleni mérkőzés előtt, 12:00 - 14:00 óra között megteheti a Kiss Szilárd Sportcsarnok 1-es pénztárában. Valamint újra kapható lesz a szurkolói maszk az SKC Fan Shopban.

  Ellenfélmustra

  Zlatko Saracevic csapata jelentős átalakuláson ment át, hiszen olyan meghatározó játékosok távoztak, mint Tjasa Stanko (Metz), Jovana Risovic (Ljubjana), Aneta Benko (visszavonult), Ana Debelic (Astrakhanocka), valamint Elena Gjeorgjievska (Magura Cisnadie). Érkező oldalon Margarita Skaric, valamint Ana Buljan neve nem sokat mond, ellenben Bruna Zrnic (Lokomotiv Zagreb) és Jiulija Dumanska (Ramnicu Valcea) neve már ismerősebb lehet.

  A Podravka Vegeta a felkészülési mérkőzések során oda-vissza legyőzte az RK Osijek csapatát (36:23 és 37:27), valamint a szintén horvát ZRK Koko Varazdin legjobbjait (36:28). Egyetlen vereségüket pont ellenünk szenvedték el, miután a román bajnokság tavalyi ötödik helyezettjét (HC Dunarea Braila) nagy csatában legyőzték (26:25).

  Egymás elleni múlt

  Tavaly az EHF-kupa csoportkörében kétszer is megmérkőztünk a Podravka Vegetával. Hazai környezetben 30:30-as döntetlen született egy olyan mérkőzésen, ahol gyakorlatilag kiénekelték a győzelmet a szánkból. Az idegenbeli visszavágó szintén döntetlennel zárult, ám annak az összecsapásnak teljesen más volt a képe, illetve a pszichológiája. Komoly, 26:20-as hátrányból kapaszkodtunk vissza Andrea Kobetic vezérletével, és mentettük végül 33:33-as döntetlenre a meccset, melynek a végén Katarina Jezic még meccslabdát is rontott. 

  A holnapi mérkőzés egy visszavágóként is felfogható, ugyanis két hete egyszer már megmérkőztünk Zlatko Saracevic csapatával. Akkor egy küzdelmes mérkőzésen a második félidőben fordítottunk, hatgólos előnyre is szert tettünk, de végül a hajrá roppant szoros lett. További részletek ITT!

  Edzői szemmel

  Bent Dahl (edző – Siófok KC): „Itt van a nyakunkon a bajnoki rajt, az előszezon utolsó edzőmérkőzésére készülünk. Utoljára gyakorolhatunk tét nélküli mérkőzésen, de a sok sérülés okoz némi nehézséget, a helyzet nem olyan egyszerű. Egy rettenetesen harcos, és kellemetlen ellenféllel nézünk szembe, aminek viszont nagyon örülök, hogy ott lehetnek mögöttünk a szurkolók. Már nagyon vártuk ezt a pillanatot, tőlük kaphatunk egy kis extra energiát, tüzességet, amit az elmúlt hetekben hiányoltam a csapatból.”