8600 Siófok Szekrényessy Kálmán utca 1. +36 84 358 327

Hírek

 • Újabb kulcsjátékos esett ki – előzetes
  2021. Február 26.

  Újabb kulcsjátékos esett ki – előzetes

  Szombaton, a 8. fordulóból többször is elhalasztott FTC-Rail Cargo Hungaria elleni bajnokit pótoljuk a K&H női kézilabda ligában. Csapatunk dolgát egy betegségekkel egybekötött példátlan sérüléshullám nehezíti. Rossz hírből pedig sajnos a mai napra is jutott…

  Helyzetkép

  Vezetőedzőnk, Zdravko Zovko a minap egy hosszabb interjú keretein belül összegezte az elmúlt két hónap történéseit, illetve a jelenlegi helyzetet, mely semmiképpen sem nevezhető ideálisnak. Azt már korábban is tudtuk, hogy a Ferencváros elleni rangadón biztosan nem léphet pályára sérülés miatt Andrea Kobetic és Gnonsieane Niombla, illetve nem számíthatunk a karanténban lévő Tomori Zsuzsanna játékára sem. Azzal is tisztában voltunk, hogy kapuvédőnk, Csapó Kincső sem játszhat ezen a pótolt bajnokin, hiszen a 8. fordulóval párhuzamosan ő még a Szombathely kölcsönjátékosa volt. Arra azonban nem számítottunk, hogy Szikora Melinda is megsérül. Sajnos ez bekövetkezett az Érd elleni hétközi bajnokin, és mára biztossá vált, hogy ő sem tudja vállalni a játékot. A gólvonalon így az a Mistina Fanni állhat, aki korábban, élvonalbeli felnőtt bajnokin még nem lépett pályára. Az ő cseréje pedig a Siófok KC serdülő csapatából érkezhet. Katarina Jezic ugyan visszatért az Érd elleni hétközi bajnokin, de vezetőedzőnk elmondása szerint közel sincs 100%-os állapotban. Mazák-Németh Csilla kisebb betegséggel küszködik, de az ő játékára számíthatunk a zöld-fehérek ellen.

  Edzői szemmel

  Zdravko Zovko (vezetőedző – Siófok KC): „Szinte hihetetlen, hogy minden napra jut valamiféle negatív, rossz hír. Azt tudtuk, hogy Csapó Kincső ezen a találkozón nem védhet, de azzal nem számoltunk, hogy Szikora Melinda is kidől a sorból. Egy újabb pillérét veszítette el a csapat. Az, hogy nehéz helyzetben vagyunk, már nem is biztos, hogy a megfelelő kifejezés. Nem tudom, hogy mi történhet még velünk az elkövetkező huszonnégy órában… Félreértés ne essék, nem magyarázkodni szeretnék, sajnos ezek a makacs tények, amivel nem tudunk mit kezdeni. Továbbra is bízom azokban a játékosokban, akik egészségesek, és tudom, hogy minden tőlük telhetőt meg fognak tenni a klubért a szombati mérkőzésen.”

  Ellenfélmustra

  Ha sorozatterhelésről beszélünk, akkor abban Elek Gábor csapatának is része volt az elmúlt két hónapban. Az FTC-Rail Cargo Hungaria ugyanis 7 bajnoki mellett 7 Bajnokok Ligája mérkőzést abszolvált. A mérleg pedig 10 győzelem és 4 vereség. A BL-ben a Rosztov (26:24), a Metz (33:27) és az Esjbereg (24:28) bizonyult jobbnak, míg a bajnokságban a Győr (33:27) vette el a zöld-fehérek veretlenségét. Ellenben a CSM Bukarest (31:27) és a Metz (32:30) legyőzése hazai környezetben valljuk be, hogy nem hangzik rosszul. Összességében pedig azt mondhatjuk, hogy egy magas kvalitású mérkőzéseken edződő, jó formában lévő csapat érkezik szombaton Siófokra.

  Házon belül minden sorozatot figyelembe véve három játékos emelkedik ki a szerzett gólok tekintetében. Angela Malestein (129 gól), Klujber Katrin (112), valamint Emily Bölk (95).

  ltidézés

  A mostani lesz a két csapat 27. találkozása a bajnokságban. Az eddigi örökmérleg roppant egyoldalú, 2 győzelem, 2 döntetlen és 22 vereség a szempontunkból nézve. Az utóbbi években azonban közel sem volt ennyire egyértelmű a párharc. A két csapat legutóbbi három mérkőzéséből ugyanis kettőt megnyertünk idegenben, egyet pedig döntetlenre hoztunk hazai pályán.  

  Kis csúsztatással napra pontosan egy éve nem találkozott egymással a két csapat. Akkor 2020. február 18-án, az Elek Gyula Arénában győztük le zöld-fehér riválisunkat. A 24:26-os győzelem után pedig joggal bizakodhattunk abban, hogy idén a klub történetében először a BL-ben bizonyíthatunk majd. Mint tudjuk, végül nem így lett…

  Pedig a Győr elleni bravúrgyőzelem mellett a Ferencváros elleni párharcból is négy ponttal szálltunk ki, hiszen 2019. szeptember 21-én, egy hatalmas hajrával mentettünk pontot hazai pályán a fővárosiakkal szemben. A történelmi, első győzelmet pedig 2019. április 24-én értük el, szintén idegenben, az akkor 11 gólt jegyző Andrea Kobetic vezérletével.