8600 Siófok Szekrényessy Kálmán utca 1. info@skc-sportkomplexum.hu

Hírek

  • Győzelemmel hangoltunk a Fleury ellen
    2021. Január 13.

    Győzelemmel hangoltunk a Fleury ellen

    A K&H női kézilabda liga 18. fordulójában magabiztos győzelmet arattunk a Boglári Akadémia-SZISE ellen. Csapatunk ezzel megszerezte tizedik bajnoki győzelmét.

    1. félidő: Nehézkesen indult az összecsapás, a vendégek 2:5-re megléptek, kihasználva csapatunk rendezetlen és szellős védekezését. Ellenfelünket 7:7-nél értük utol, és 10:9-nél már nálunk volt az előny. Ezt követően Balaton-parti riválisunk egyszer még egalizált, utána viszont fokozatosan elléptünk. Mazák-Németh Csilla támadásban és védekezésben is nagyon hasznosnak bizonyult, Tamara Horacek pedig ott folytatta, ahol a HC Kuban ellen abbahagyta. Ifj. Kiss Szilárd 13:11-es állásnál elhasználta második időkérési lehetőségét is. Vendégoldalon Koronczai Petra 5/5-ös „lőlappal” zárta az első félidőt, és Mlinkó Zsófia is hatékony játékkal érkezett a kispadról. Ez is kellett ahhoz, hogy a félidőben ne legyen négy gólnál nagyobb a különbség (16:12). 

    2. félidő: A szünetben Zdravko Zovko kis túlzással sort cserélt, a frissítés pedig bejött, hiszen egy 9:2-es rohammal eldöntöttük a mérkőzést (25:14). Such Nelli csereként beállva 5 gólt vállalt, Csapó Kincső pedig 48 százalékra tornázta fel védéshatékonyságát. A vendégek nem adták fel, próbáltak tízen belülre kerülni, de ahogyan ősszel, úgy ez most sem sikerült (33:21).  

    Edzői szemmel

    Zdravko Zovko (vezetőedző – Siófok KC): „Gratulálok mindkét csapatnak, korrekt és sporszerű mérkőzésen vagyunk túl. Nagyon fontos, hogy senki sem sérült meg. Az első félidőben látottakkal nem vagyok maradéktalanul elégedett. A vasárnapi franciaországi mérkőzésig még van pár edzés, igyekszünk tovább javítani a hibáinkat. Ma mindenki lehetőséghez jutott, összességében egy jó meccsen vagyunk túl.”

    Ifj. Kiss Szilárd (vezetőedző – Boglári Akadémia-SZISE): „Tudtuk, hogy egy jobb csapat otthonába érkezünk, de úgy készültünk, hogy megnehezítjük a Siófok dolgát. Ez az első félidőben sikerült, és ezért büszke is vagyok a csapatomra. Másrészről van bennem egy kis hiányérzet, mert az első harminc percben több volt, sokszor buta gólokat kaptunk. A fordulás után a minőségi sorcsere érezhető volt hazai oldalon, ezt a feladatot nem is tudtuk már megoldani. Nagyobb különbségű vereséget szenvedtünk, mint hétvégén a Debrecen ellen, de ezt a mai összecsapást így is sokkal hasznosabbnak érzem. A legutóbbi ütközésmentes kézilabda nem tetszett.”

    Fotók: Németh András

    Hozzászólás (0)

    Vélemény: