8600 Siófok Szekrényessy Kálmán utca 1. info@skc-sportkomplexum.hu

Hírek

  • SKC győzelem a EHF-kupa elődöntőjének első mérkőzésén
    2019. Április 08.

    SKC győzelem a EHF-kupa elődöntőjének első mérkőzésén

    Felemás érzésünk lehet, ugyanis szoros első játékrész után úgy tűnt, hogy nagyarányú győzelmet arathatunk a Viborg elleni EHF-kupa elődöntő első mérkőzésén. Akár le is zárhattuk volna a párharcot, de a hajrában kiengedtünk, így nyolc helyett „csak” négygólos előnnyel utazunk a dániai visszavágóra.

    1. félidő: A mérkőzés elején fej-fej mellett haladt a két együttes. A Viborg szerzett vezetést Haugsted révén, azonban szerencsére minden dán találatra volt válasz. A fordítás a 9. percben sikerült, ekkor Jezic talált a hálóba (5:4). Solberg remekül védett, a félidő felénél viszont 7:6-os állásnál gólaszály köszöntött be. Hiába tornázta magát 50 százalék fölé Solberg, elöl nem jöttek a gólok. Végül a 22. percben Gonzalez törte meg a hazai gólcsendet, ezzel újból nálunk volt az előny (8:7). Szerencsére Nze Minko és a sérülésből visszatérő Kobetic is jó napot fogott ki, előbbi harmadik góljával először vezettünk kettővel. A hajrában Aoustin növelte háromgólosra az előnyt (13:10), amit meg is tudtunk tartani a szünetre (15:12).

    2. félidő: A fordulást követően újabb és újabb emberelőnyös szituációt hagyatunk kihasználatlanul, viszont jó hír volt, hogy Solberg átmentette remek formáját a folytatásra. Több percnyi gólcsend után Gonzalez találatával növeltük előnyünket, majd egy újabb Solberg védés után Jezic is gólt lőtt (17:12). A folytatásban hol három, hol pedig négy góllal vezettünk, ahhoz pedig hogy ne lépjen közelebb a Viborg, Dedu védett hétméterese is kellett. Visszaállt a már korábban egyszer meglévő ötgólos előny, melyet Tor Odvar Moen időkérése után Böhme növelt hatra (23:17).  Solberg teljesítményére nehéz volt jelzőket keresni, Kobetic hetedik találatával pedig már héttel vezettünk (25:18). Volt közte nyolc is, ám azt megőrizni nem tudtuk. A Viborg a végjátékban fontos gólokat lőtt, megfelezték a különbséget, így a párharc nyitott maradt (28:24). ​

    Edzői szemmel

    Tor Odvar Moen (edző – Siófok KC): „A győzelemnek örülök, de ahogyan befejeztük ezt a mérkőzést, az nincsen rendben. Nyolccal vezettünk, ezt kellett volna megtartani, de nem sikerült. Ellenfelünk jól hajrázott, közelebb került, és ez az előny így roppant csekély. A továbbjutást Dániában kell kiharcolnunk. Ami a védekezésünket illeti, pozitív vagyok, Solberg pedig remek napot fogott ki a gólvonalon. Amikor a szélről nyomást tudtunk gyakorolni, akkor minden jól működött. Ebből a meccsből sokat kell tanulunk az előttünk álló napokban.”

    Jacob Vestergaard (edző – Viborg HK): „Fantasztikus volt ilyen hangulatban kézilabdázni, és nagyon jól jöttünk ki a mérkőzés hajrájából. A helyzet sokkal rosszabb is lehetne. Ez a négy gól pont arra elegendő, hogy megtartottuk az esélyt a továbbjutásra. Igyekszünk ezt megragadni.”

    Így látták a főszereplők

    Silje Solberg (kapus – Siófok KC): „Amikor ilyen jól védekezik a csapat, akkor nekem is könnyebb dolgom van. A hajrá sajnos nem sikerült, emiatt pedig bosszankodhatunk. Támadásban ma nem játszottunk jól, többel kellett volna nyernünk.”

    Andrea Kobetic (átlövő – Siófok KC): „Nem vagyok elégedett, mivel ebben a mérkőzésben sokkal több volt. A győzelemnek természetesen örülök, de a végelszámolásnál minden gólnak jelentősége lesz…”