8600 Siófok Szekrényessy Kálmán utca 1. info@skc-sportkomplexum.hu

Hírek

  • Hétgólos hátrányból fordítottunk
    2021. Május 12.

    Hétgólos hátrányból fordítottunk

    A K&H női kézilabda liga 22. fordulójában hétgólos hátrányból álltunk fel, és nyertük meg az MTK Budapest elleni összecsapást. Folytatás szombaton a Váci NKSE vendégeként.

    1. félidő: Kimondottan rosszul kezdtük a találkozót, 0:2 után az 5. percben már 2:5 állt az eredményjelzőn. Szöllősi-Zácsik Szandra egymás után lőtte a gólokat, ellenfelünk gyors játékára pedig képtelenek voltunk reagálni védekezésben. Végül a 7. percben 2:7-nél Zdravko Zovko időt kért, de nem sikerült kibillentenie a csapatot abból a mederből, melybe belelépett. A 23. percben hétgólosra duzzadt a különbség, a fővárosi kék-fehérek Marincsák Nikolett vezérletével komoly előnyre tettek szert (11:18). Az első félidő hajrájában Szikora Melinda érkezett a gólvonalra, és ez kulcsfontosságúnak bizonyult. A hajrát végül 4:1-re nyertük, így bizakodva vonultak a lányok az öltözőbe (17:20).

    2. félidő: A fordulás után remekül nyitottunk, Mazák-Németh Csilla és Kiss Nikolett góljai után az egyenlítés küszöbén azonban megtorpantunk. Egy emberhátrányos periódus, valamint Juhász Eszter góljai révén a 36. percben újra négygólos vendégelőnyt aposztrofálhattunk (19:23). Félő volt, hogy a Final után a csapat fizikálisan hogyan bírja majd a hajrát, de a csapat hatalmas küzdeni akarásról tett tanúbizonyságot ismételten. Végül a 43. percben 23:24 után sokadik próbálkozásra összejött az egyenlítés (24:24). Ebben a periódusban a védőből lett beálló, Mazák-Németh Csilla kisebb sérülések miatt kényszerből került ki a szélre, és onnan lőtt két roppant fontos gólt. Az MTK Budapest azonban újra és újra visszavette a vezetést, de 29:29 után, az 52. percben fordult a kocka, Gnonsiane Niombla ötödik gólja fordítást ért (30:29). Ekkor vezettünk először a mérkőzés folyamán, de ezt az előnyt már ki nem engedtük a kezünkből. A fordításban hatalmas szerepet vállalt, a mindig óriásit küzdő Katarina Jezic, illetve nem szabad megfeledkeznünk Szikora Melinda bravúrjairól sem. Utóbbi az 58. percben 32:30-nál bravúrral fogta meg Dakos Noémi tiszta ziccerét, de összességében nagybetűs csapatmunkát láttunk a parketten. A mérkőzés utolsó tíz percét 6:1-re nyertük, a végeredményt Gnonsiane Niombla állította be (34:30).

    Edzői szemmel

    Zdravko Zovko (vezetőedző – Siófok KC): „Gratulálok mindkét csapatnak, egy nagy iramú, jó mérkőzés van mögöttünk. Az első félidőben mi még Romániában voltunk, a másodikban viszont megérkeztünk. Minőségi javulást mutatott a védekezésünk, és ezzel összhangban Szikora Melinda bravúrjai átlendítették a csapatot. Egy nagyon intenzív periódust élünk most meg, szombaton már a Vác ellen lépünk pályára, és ilyenkor nem könnyű a regeneráció, a csapat frissen tartása. A győzelemnek örülök, a második félidő pedig kimondottan pozitív volt.”

    Golovin Vlagyimir (vezetőedző – MTK Budapest): „Gratulálok a győzelemhez, illetve a Siófok nemzetközi porondon elért sikeréhez egyaránt. Ami a mérkőzést illeti, tudtuk, hogy az ellenfelünk fáradt lesz két ilyen nagyiramú összecsapás, és utazás után. Ez látszott is az első félidőben, nem tudtak a saját tempójukban kézilabdázni. Ellenben jól működött a védekezésünk, voltak kapusbravúrok, és tudtunk gyorsan indulni, könnyed gólokat szerezni. A fordulás után viszont megváltozott a játék képe, és annak ritmusa. Vendéglátónk védekezése felkeményedett, immáron volt kapusteljesítmény, mi pedig támadásban és védekezésben is sokat hibáztunk. Sokáig vezettünk, és végig mérkőzésben voltunk, a találkozó csak az utolsó öt percben dőlt el. A végjáték a szempontunkból káosz volt, a hibáinkat kihasználta a hazai csapat.”

    Fotók: Németh András