8600 Siófok Szekrényessy Kálmán utca 1. info@skc-sportkomplexum.hu

Hírek

  • Megkezdjük a visszavágókat a nemzetközi porondon – előzetes
    2021. Február 06.

    Megkezdjük a visszavágókat a nemzetközi porondon – előzetes

    Az EHF European League 4. fordulójában a HC Dunarea Braila ellen kezdjük meg a visszavágók sorát. A vasárnapi összecsapást a Sport TV élőben közvetíti a Kiss Szilárd Sportcsarnokból.


    Helyzetkép

    Szerdán a Mosonmagyaróvár otthonában szenvedtünk bajnoki vereséget. Nem indult tehát jól a hét, de bízzunk benne, hogy a folytatás jobb lesz. Sajnos továbbra is a sérültek listáján szerepel Andrea Kobetic és Camille Aoustin, így a HC Dunarea Braila elleni visszavágót nélkülük kell megoldani.

    Két héttel korábban egy roppant küzdelmes, nehéz mérkőzésen fordítottunk Romániában, a HC Dunarea Braila vendégeként. Egy hasonló forgatókönyvvel azonban látatlanban bizonyára most is kiegyeznénk, hiszen ez azt jelentené, hogy megszilárdítjuk vezető pozíciónkat a csoport élén. A két csapat első mérkőzésén a legeredményesebb SKC-játékos Tamara Horacek volt 6 találattal. Francia átlövőnk bombaformában kezdte a csoportkört, az odavágók során 20 gólt süllyesztett el az ellenfelek hálójában.

    Ellenfélmustra

    Túl sok pozitív impulzus Neven Hrupec csapatát sem érte az elmúlt két hétben, ugyanis előbb egy szoros mérkőzést vesztettek el a Ramnicu Valcea (20:18) otthonában, majd nagyarányú vereségbe szaladtak bele a CSM Bukarest (24:38) vendéglátójaként. Ez volt zsinórban a negyedik bajnoki vereségük, ami egyben azt is jelenti, hogy vesztett pontok tekintetében már az alsóházba tartoznak.

    Edzői szemmel

    Zdravko Zovko (Siófok KC – vezetőedző): „Jól ismerem a Braila edzőjét, így biztos vagyok benne, hogy a két pontért jönnek Siófokra. Ahogyan nekünk, úgy nekik is nagyon fontos ez a sorozat. Lehet, hogy mi vagyunk a favoritok, de ez nem jelent semmit, hiszen mindkét klub meg szeretné nyerni ezt a csoportot. Ahhoz, hogy ismét legyőzzük őket, a legjobb tudásunkra lesz szükség. Megtapasztalhattuk, hogy milyen kellemetlen kézilabdára képesek, most sem számítunk másra.”