8600 Siófok Szekrényessy Kálmán utca 1. +36 84 358 327

Hírek

 • Megvan a továbbjutás, irány a Final 4!
  2021. Április 04.

  Megvan a továbbjutás, irány a Final 4!

  Kettős győzelemmel abszolváltuk a HC Astakhanochka elleni párharcot, a pénteki hatgólos siker után ezúttal egy góllal bizonyultunk jobbnak negyeddöntős ellenfelünknél.

  1. félidő: Ezúttal jól kezdtük a mérkőzést, olyannyira, hogy a 11. percben 7:3-as állásnál Vlatko Djonovic kért időt. A félidő felénél még megvolt a négygólos előny, a 20. percre azonban Karyna Yezhykava és Dariia Samokhina vezérletével egyetlen egy találatra zárkóztak a vendégek (10:9). Az egyenlítés azonban elmaradt, olyannyira, hogy a 27. percben újra megvolt a korábban már meglévő differencia (14:10). Végül csakúgy, mint pénteken az első félidő után, ezúttal is kétgólos előnnyel vonulhattunk a szünetre (15:13).

  2. félidő: A fordulás utáni henger viszont ezúttal elmaradt, az összesítésben meglévő nyolcgólos előny egy kicsit rányomta a bélyegét a játékra, illetve annak ritmusára. A 41. percben 18:17-nél az egyenlítésért támadhatott a HC Astrakhanochka, de ez nem jött össze nekik, így végül 22:20-al fordulhattunk a párharc utolsó negyedórájára. Kiss Nikolett remekbeszabott gólokat lőtt, Gnonsiane Niombla pedig nagyon magabiztos kézzel értékesítette a hétmétereseket. A 47. percben a mindössze 16 esztendős Krasznai Júlia védéssel debütált a nemzetközi porondon. Az utolsó tíz percre háromgólos előnnyel fordultunk (25:22), a HC Astrakhanochka pedig még megpróbált egy utolsó nagy hajrát. A második játékrészben Eketerina Zelenkova jól megszórta a hálónkat. A HC Astrakhanochka a vezérletével ki is egyenlített, és az 55. percben a vezetést is megszerezte (26:27). Erre azonban remekül reagáltunk. Előbb Gnonsiane Niombla egyenlített, majd egy Krasznai Júlia védés után Tomori Zsuzsanna fordította meg az eredményt (28:27). Végül, ha nehezen, de megnyertük a visszavágót is, és kettős győzelemmel, 61:54-es összesítéssel jutottunk a Final 4-ba.

  Edzői szemmel

  Zdravko Zovko (vezetőedző – Siófok KC): „A tegnapi edzésen azt éreztem, hogy a kelleténél jobban megnyugodtunk a pénteki győzelem után, így volt bennem némi félelem a mai találkozót illetően. Egyet kell értenem a kollégámmal, a vendégek ma tényleg jobbak voltak. Viszont ilyen a sport, végül így is sikerült nyernünk. Boldog vagyok, mert elértük a célunkat, továbbjutottunk, és ott leszünk a Final 4-ban. Ez egy nagyszerű eredmény. Azt viszont még szeretném hozzátenni, hogyha mindkét csapat egyben lett volna, akkor sokkal magasabb szintű kézilabdát látunk ezen a hétvégén.  Ez az év azonban ilyen, rengeteg a sérülés, sok a megbetegedés, és az egyéb hátráltató tényező, mellyel a csapatoknak meg kell birkózni.”

  Vlatko Djonovic (vezetőedző – HC Astrakhanochka): „Számunkra ez a sorozat véget ért, de így is gratulálok a csapatomnak. Úgy gondolom, hogy a vereség ellenére a mai napon jobbak voltunk. Mérkőzés közben bele tudok nyúlni a saját csapatomba, de vannak dolgok, melyek felettem állnak. Erről azonban most nem kívánok beszélni. Így nem maradt más hátra, mint hogy gratuláció. További sok sikert kívánok a Siófoknak a Final 4-ra.”

  Fotók: Németh András