8600 Siófok Szekrényessy Kálmán utca 1. info@skc-sportkomplexum.hu

Hírek

  • A hajrában már nem tudtuk tartani a lépést
    2020. Szeptember 23.

    A hajrában már nem tudtuk tartani a lépést

    A K&H női kézilabda liga 6. fordulójának szerda esti rangadóján szoros első játékrészt követően kilencgólos vereséget szenvedtünk a Győri Audi ETO KC ellen.

    1. félidő: Fantasztikus hangulatban, és roppant feszes védekezéssel kezdtük a mérkőzést, Nerea Pena duplájára, valamint Simone Böhme és Katarina Jezic góljaira csak Görbicz Anita tudott válaszolni az első kilenc percben (4:1). Utána viszont jött egy hosszú, tízperces gólcsend, és a vendégek fordítása. Lukács Viktória és Stine Bredal Oftedal tarthatatlannak bizonyult, ráadásul Estelle Nze Minko is remekül szállt be, Amandine Leynaud védéseiről nem is beszélve (5:7). Az első játékrész hajrájában Katarina Jezic gólja egyenlítést ért, sőt Such Nelli találatával a vezetést is visszavettük (10:9). A lépés viszont nem jött ki jól, az utolsó percekben az ETO fordított, és kétgólos előnnyel ment a szünetre (12:14).

    2. félidő: A fordulást követően úgy tűnt, hogy szoros lehet a mérkőzés, de 16:17-es állásnál jött egy újabb hatperces gólcsend (17:20). Innentől pedig folyamatosan csak kapaszkodtunk az eredmény után. Lukács Viktória és Stine Bredal Oftedal kisebbfajta tűzijátékot tartott a kapunk előtt, aminek a vége az lett, hogy az 50. percben már 19:26 állt az eredményjelzőn. Végül a Győr az 57. percben a tízgólos különbséget is elérte (19:29), de Andrea Kobetic és Camille Aoustin visszahozta a csapatot tízen belülre (21:30).

    Ezzel elszenvedtük idénybeli első vereségünket, és lezárult egy tizennyolc mérkőzésen át tartó győzelmi sorozat is, mely új klubrekordot jelent.

    Edzői szemmel

    Bent Dahl (vezetőedző – Siófok KC): „Egy elképesztően jó mérkőzést játszott az ellenfelünk, úgy gondolom, hogy hosszú ideje nem mutattak ennyire komplex kézilabdát. Jókor nyomták meg azt a bizonyos gombot. Ami minket illet, úgy gondolom, hogy fel voltunk készülve erre a mérkőzésre. Taktikailag mindenképp, de arra nem, hogy hatvan percen keresztül tartsuk ezt. Érezhető volt, hogy a Győrnek több erősebb mérkőzése volt, ezáltal jobban játékban voltak az elmúlt hetekben. Nagyon sok egy az egy elleni párharcot vesztettünk el, és ezt egy ilyen szintű ellenféllel szemben nem engedhetjük meg. Gratulálok a Győrnek.”  

    Danyi Gábor (vezetőedző – Győri Audi ETO KC): „Nagyon örülök, hogy ilyen hangulatban tudtunk játszani, ez az összecsapás a Bajnokok Ligájában is a legjobb párharcok között lett volna. Azt gondolom, hogy a második félidőben higgadtabbak voltunk, ennek köszönhetjük a sikerünket. Jobban használtuk ki a helyzeteinket, és jobb megoldásokat választottunk, a védekezésünk pedig végig nagyon komplex volt. Ez az összecsapás jó propagandája volt a kézilabdának. Mi most léptünk egyet előre, de még semmi nem dőlt el ezzel a győzelemmel. Dolgozunk tovább, hiszen egy nagyon komoly sorozatban vagyunk. A Siófoknak sok sikert kívánok a folytatásban.”