8600 Siófok Szekrényessy Kálmán utca 1. info@skc-sportkomplexum.hu

Hírek

  • Megvan zsinórban a tizedik
    2020. Február 06.

    Megvan zsinórban a tizedik

    A DKKA legyőzése sem jelentett gondot, így csapatunk zsinórban tizedik bajnoki győzelmét ünnepelhette a K&H női kézilabda ligában. A két csapat a 10. fordulóból elhalasztott összecsapást pótolta.

    1. félidő: Kellett pár perc, amíg magunkra találtunk, és felvettük a mérkőzés ritmusát, így 1:3-as állásnál a vendégek vezetését jegyezhettük fel. Az egyenlítéshez nem kellett több, mint két Hársfalvi találat között egy Niombla gól. A DKKA támadásban és védekezésben is sokat hibázott, így a két csapat közötti különbség folyamatosan nőni tudott. Ezen György László időkérése sem segített, így a félidőben már nyolcgólos volt a két csapat közötti különbség. A vendég találatok felét Szekerczés szerezte, igaz mind az ötöt hétméteresből (18:10).

    2. félidő: Az első játékrészben Hársfalvi és Such játszott a széleken, a másodikban pedig Böhme és Aoustin kapott lehetőséget. A 36. percben 22:12-nél már tízgólos volt a differencia, a siófoki gólokból pedig mindenki kivette a részét. Szó szerint mindenki, hiszen minden nevezett mezőnyjátékos a kapuba talált. Szikora ezúttal is remekül védett, a lőtt gólok pedig szépen megoszlottak csapaton belül. A két pont mellett fontos tény, hogy sérülés nélkül sikerült lehoznunk ezt a bajnokit, illetve az is, hogy a különbség lehetővé tette a rotációt, ami által kulcsembereink pihenhettek. A két csapat ma nem volt egy súlycsoportban (35:19).

    Klubunk ezúton is szeretne köszönetet mondani az MKSZ-nek és DKKA-nak a halasztást illető rugalmasságért. Ezzel nagyban elősegítették nemzetközi szereplésünket, és annak sikerességét. Folytatás vasárnap a román Magura Cisnadie ellen, a tét a csoportelsőség megszerzése.

    Edzői értékelés

    Tor Odvar Moen (Siófok - edző): Remekül felkészültünk a Dunaújvárosból, sikerült maximálisan felpörögnünk. Erre nagy szükség volt, hiszen a hétvégén lassan és enerváltan kézilabdáztunk. Ellenfelünk két mérkőzést játszott nagyon rövid időn belül, ezt sikerült kihasználnunk. Jól kézilabdáztunk, tele voltunk ötlettel és energiával.

    György László (DKKA - edző): Nem voltunk könnyű helyzetben, de mi vállaltuk, hogy két mérkőzést játszunk ilyen rövid idő leforgása alatt. Az elsőt az Érd ellen megoldottuk, ma viszont nem voltunk egy súlycsoportban a Siófokkal. Ez tisztán látszott az első és a második félidőben egyaránt. Támadásban és védekezésben is hibákat vétettünk, ennek volt az egyenes következménye a nagyarányú vereség. Mondhatni egyértelmű volt a párharc végkimenetele. Jövő héten jön a Ferencváros, dolgozunk és készülünk tovább. Gratulálok a Siófoknak, és sok sikert kívánok nekik a nemzetközi porondon.

    Such Nelli (Siófok KC – jobbszélső): Nem volt könnyű dolga az Újvárosnak, nyilvánvaló volt, hogy fáradtabbak lesznek, mint mi. Ezt ki tudtuk használni. Mindenki jól játszott, és ma is volt egy nagyon komoly kapusteljesítmény. Bízom benne, hogy ezt sikerül átmentenünk vasárnapra.