8600 Siófok Szekrényessy Kálmán utca 1. info@skc-sportkomplexum.hu

Hírek

  • Hazai pályán kezdjük az évet – előzetes
    2021. Január 06.

    Hazai pályán kezdjük az évet – előzetes

    A K&H női kézilabda liga 12. fordulójának szerdai mérkőzésén a Kisvárda Masters Good SE csapatát fogadjuk a Kiss Szilárd Sportcsarnokban. Az összecsapást klubunk hivatalos youtube-csatornája élőben közvetíti.

    Helyzetkép

    Zdravko Zovko irányításával zsinórban a harmadik győzelmére készül csapatunk. Az év zárásaként egy roppant küzdelmes, gólokban gazdag mérkőzésen győzedelmeskedtünk a DVSC-vel (35:33) szemben, az új esztendőt pedig a Kisvárda ellen kezdjük meg. Egyben ez lesz a hétvégi EHF European League rajt előtti főpróba, szombaton ugyanis a Kuban Krasznodar érkezik Siófokra. Kisebb sérülésektől eltekintve a keret minden tagja egészséges, és Zovko mester rendelkezésére áll.

    További friss hír klubunk háza tájáról, hogy megszületett a megállapodás, miszerint a nyártól a Győri Audi ETO KC-től távozó magyar szakember, Danyi Gábor veszi át a csapat irányítását, és segítője nem más lesz, mint Zdravko Zovko.  

    Ellenfélmustra

    Bakó Botond tavaly vette át a Kisvárdát, mely a leintés pillanatában mindössze a tizedik helyen állt 5 győzelemmel, 3 döntetlennel és 11 vereséggel. A csalódást keltő szereplés után a szakmai stábban nem történt változás, ellenben újratervezés címszó alatt a keret jelentősen átalakult. Több mint tíz játékos távozott, köztük Samira Rocha és Orbán Adrienn, és hatan érkeztek: Karnik Szabina (jobbátlövő – Debrecen), Dombi Katalin (beálló – Békéscsaba), Bouti Fruzsina (irányító – Dunaújváros), Mihálffy Adrienn (balátlövő – MTK Budapest), Termány Rita (balátlövő – Érd) és Mátéfi Dalma (kapus – SZISE).

    A csapat még a 2020/21-es szezonrajt előtt elvesztette tavalyi házi gólkirályát, a jobbátlövő, Veronika Habánková kéztörés miatt kényszerült kihagyni a szezon első felét. A legutóbbi két bajnokin viszont már ott volt a keretben, és első góljait is megszerezte.

    Bakó Botond (Forrás: Kisvárda KC NŐI NB I facebook)

    A Kisvárda Masters Good SE eddig mindössze 8 bajnokit abszolvált, és a tabella kilencedik helyéről várja a szerdai mérkőzést. A csapat pozíciója és mérlege nem túl fényes (2 győzelem és 6 vereség), de az eredménysor áttekintése után azért roppant csalóka is lehet. Bakó Botond tanítványai ugyanis már oda-vissza letudták az FTC (26:38; 34:22) elleni bajnokikat, és a Győr (33:20) otthonában is jártak. Egyetlen egy góllal kaptak ki a Mosonmagyaróvár (21:22), valamint a Fehérvár (21:22) vendéglátójaként, illetve mindössze kétgólos vereséget szenvedtek a Vác (28:26) otthonában. Sokak nagy meglepetésre a szezon elején legyőzték a DVSC-t (21:18), a Békéscsaba (24:32) ellen pedig magabiztos sikert könyvelhettek el idegenben.

    A csapat legeredményesebb játékosa Szabó Nina 34 találattal, akit Karinik Szabina (25), Udvari Laura (25), és Mihálffy Adrienn (24) követ. Akciógólok tekintetében viszont utóbbi kettő áll az élen, előbbi kettő ugyanis találatainak egy részét hétméteresből szerezte.

    Egymás elleni múlt

    A mostani lesz a két csapat kilencedik találkozója a magyar élvonalban, miután a Kisvárda az ötödik szezonját tölti az NB I-ben, és tavaly csak a párharc egyik mérkőzése került megrendezésre. Az eddigi mérleg 7 győzelem és 1 vereség a szempontunkból nézve, hazai pályán pedig még hibátlanok vagyunk a párharcban. A két csapat legutóbb 2020. február 14-én találkozott, az akkori idegenbeli vendégjátékunk pedig nagyarányú 20:32-es győzelemmel zárult. Hazai környezetben legutóbb 2019. szeptember 11-én fogadtuk a Kisvárdát, és a különbség akkor is hasonló volt.

    Edzői szemmel

    Zdravko Zovko (vezetőedző – Siófok KC): „Örülök, hogy győzelemmel tudtuk kezdeni a 2021-es esztendőt, de ahogyan a DVSC elleni sajtótájékoztatón is elmondtam, közel sem vagyok elégedett a mutatott játékkal. Jól küzdöttünk, védekezésben viszont sokat kell javulnunk. Gyorsítani kell a játékot, tempósabban kell kézilabdáznunk. Hazai pályán nem lehet más a célunk, mint a két pont megszerzése. Ezek a találkozók fontosak. El kell kapnunk a ritmust, formába kell lendülnünk, és önbizalmat kell szereznünk.”