8600 Siófok Szekrényessy Kálmán utca 1. info@skc-sportkomplexum.hu

Hírek

  • Sikeres főpróba a Podravka ellen
    2020. Augusztus 29.

    Sikeres főpróba a Podravka ellen

    A Podravka Vegeta elleni főpróba nem csak eredményében, hanem a mutatott játék tekintetében is bizakodásra ad okot. Nagyszerű, és magabiztos játékot mutattunk támadásban és védekezésben egyaránt.

    1. félidő: Nagy intenzivitással kezdtek a csapatok, 6:5 után viszont sikerült ellépnünk. Vezettünk 10:6-ra, majd 13:7-re is, de a legnagyobb különbség az első játékrészben 17:10-nél volt. Such Nelli és Gnonsiane Niombla is remek napot fogott ki, míg a túloldalon Azenadia Carlos, valamint Dijana Mugosa vállalta magára a legtöbbet. A szünet előtti hajrá a vendégeké volt, akik így a félidőre közelebb léptek (17:13).

    2. félidő: A fordulást követően a vendégek nem tudták csökkenteni a két csapat közötti különbséget, jól működött Dinah Eckerle előtt a védelem. Lamperini Tsakalou és Selena Milosevic góljai kellettek ahhoz, hogy a különbség ne legyen még nagyobb a két csapat között. Vezettünk 28:20-ra is, ebből pedig csak egyet tudott lefaragni Zlatko Saracevic csapata a végére (31:24).

    A mérkőzés legeredményesebb játékosa Such Nelli lett 7 góllal, de Gnonsiane Niombla is remekül játszott, és 6 gólig jutott. Továbbá nagyon bíztatóan működött együtt a védelemben a Tomori Zsuzsanna, Tamara Horacek, Danick Snelder hármas. Folytatás jövő héten, szombaton az Érd ellen, immáron tétmérkőzésen.

    Edzői szemmel

    Bent Dahl (edző – Siófok KC): „Nehéz héten vagyunk túl, de nagyon örülök a most látottaknak. Rengeteget beszélgettünk annak érdekében, hogy elmozdítsuk magunkat abból a zónából, amiben benne voltunk. Úgy érzem, hogy ennek az eredményét láthattuk ma. Megvolt a tűz, magas fordulatszámon játszottunk, és a védekezésünk is rendben volt. Óriási köszönet a közönségnek, azoknak, akik ki tudtak jönni erre a kora délutáni mérkőzésre. Megkaptuk tőlük azt az extra energiát, amit már oly sokszor emlegettem. Érezhetően feldobta a közeg a lányokat, jól játszottak, én pedig bizakodó vagyok a kezdést illetően. A sérültek egy része a jövő héten visszatérhet. Ami a programot illeti, ma este tartunk egy kis csapatépítő összejövetelt, holnap pihenünk, hétfőtől pedig gőzerővel készülünk a szezonkezdésre.”

    Gnonsiane Niombla (átlövő – Siófok KC): „Talán ez volt az első olyan edzőmérkőzésünk, ahol egy jó csapat ellen a játékunk hasonlított arra, amire képesek vagyunk. Magas fordulatszámon kézilabdáztunk, mezőnyben rengeteget dolgoztunk, és úgy érzem, hogy rengeteg van még bennünk. Alakul a játékunk, és várjuk vissza a sérült játékosokat, velük még jobbak lehetünk. Nagyon örültem a szurkolóknak, és várom a jövő heti rajtot.”