8600 Siófok Szekrényessy Kálmán utca 1. info@skc-sportkomplexum.hu

Hírek

  • Szombaton az MKC-t fogadjuk – előzetes
    2021. Május 21.

    Szombaton az MKC-t fogadjuk – előzetes

    A K&H női kézilabda liga 24. fordulójában a Motherson Mosonmagyaróvár KC csapatát fogadjuk a Kiss Szilárd Sportcsarnokban. A mérkőzést hivatalos youtube-csatornánkon élőben közvetítjük.

    Helyzetkép

    A Vác elleni döntetlen után hazai pályán folytatjuk szombaton a bajnoki hajrát – „Három fontos bajnoki van hátra, de egyelőre csak a szombati Mosonmagyaróvár elleni párharcra koncentrálunk. Egy jó csapat érkezik hozzánk, mely pár hónapja öt góllal legyőzött bennünket. Egyelőre nem tudom megmondani a keretünk pontos összetételét, továbbra is sok problémával küzdünk. Több szélső, így Böhme, Hársfalvi és Aoustin is sérüléssel küzd. A győzelemhez szükség lesz az átlövőink jó teljesítményére.” – fogalmazott Zdravko Zovko, csapatunk vezetőedzője.

    Ellenfélmustra

    Gyurka János csapata szerdán 28:24-re legyőzte az MTK-t, és úgy érkezik Siófokra, hogy ötmeccses győzelmi szériában van: DKKA (28:25)SZKKA (24:29)Érd (28:24)Kisvárda (27:19). A MKC egy igen komoly hullámvölgyből mászott ki, és immáron karnyújtásnyira van a bajnoki bronzéremtől. A bajnokságot 12 győzelemmel és 1 vereséggel nyitó klub az MTK (31:29) elleni februári Magyar Kupa búcsú után zsinórban öt bajnoki mérkőzést vesztett el: Győr (20:33), DVSC (24:28), FTC (34:31), Vác (30:27), Fehérvár (25:28). Úgy tűnt, hogy az MKC a bajnoki hajrára kipukkad, de végül nem így lett. Gyurka János csapata megújult, és a harmadik pozíció megőrzésére törekedve hajrázik a K&H női kézilabda ligában.   

    A Mosonmagyaróvár legeredményesebb játékosa a 129 gólos – ebből 42 hétméteres – irányító, Tóth Eszter. Őt követi a balátlövő, Szimona Szarková, aki mind a 109 találatát akcióból jegyzi. Szintén közel van a száz bajnoki találathoz Kovács Patrícia (93), akit Katona Flóra (75) követ a sorban.

    Múltidézés

    Hazai pályán még hibátlanok vagyunk a Mosonmagyaróvár ellenében, ugyanis mind az 5 eddigi bajnokit megnyertük. Idegenben ez a mérleg 3 győzelem, 1 döntetlen és 1 vereség. A mostani lesz a két klub 11. bajnoki összecsapása, az eddigi statisztikai összkép pedig 8 győzelem, 1 döntetlen és 1 vereség a szempontunkból nézve. Az eddigi egyetlen vereségünket (30:25) azonban pont legutóbb szenvedtük.

    Szurkolói információk