8600 Siófok Szekrényessy Kálmán utca 1. info@skc-sportkomplexum.hu

Hírek

  • Szombaton az SZKKA-t fogadjuk – előzetes
    2021. Szeptember 24.

    Szombaton az SZKKA-t fogadjuk – előzetes

    Szombaton a K&H Női Kézilabda Liga 3. fordulójában a Szombathelyi KKA csapatát fogadjuk a Kiss Szilárd Sportcsarnokban.

    Helyzetkép

    A Kisvárdán elszenvedett egygólos vereség (35:34) után az SZKKA ellen szereznénk meg első bajnoki győzelmünket. Ehhez adott lesz a teljes keret, ugyanis felépült Puhalák Szidónia, aki így a vasiak ellen debütálhat tétmérkőzésen. Pikáns lesz az összecsapás Wald Kíra számára, aki tavaly kölcsönben Szombathelyen szerepelt, és hasonló cipőben jár a jelenleg kölcsönben lévő Kadlicsek Zea is. A mérkőzést klubunk hivatalos youtube-csatornáján élőben közvetítjük.

    Ellenfélmustra

    A Szombathelyi KKA csapata a holtszezonban jelentősen átalakult, távozott a tavalyi kiírás kilenc legeredményesebb játékosa közül hat: Biljana Bandelier (81 gól), Marija Agbaba (81), Orbán Adrienn (44), Mayer Szabina (43), Wald Kíra (43) és Varga Nikolett (29). Az érkezők oldalán pedig olyan fiatal válogatott játékosokat találunk, mint a horvát irányító Kristina Prkacin, vagy éppen a szlovén beálló Aneja Beganociv.

    Marosán György együttese két meglepően szoros, vereséggel kezdte a 2021/22-es szezont. A nyitófordulóban a DKKA (26:23) vendégeként maradtak alul, míg egy hete hazai pályán igencsak megszorongatták a DVSC-t (25:29). Az első két fordulóban az irányítók villogtak, Pődör Rebeka (13 gólos) és az új igazolás, Kristina Prkacin (10) mutatta a leggólerősebb játékot. Ellenben eddig nem volt keretben a tavalyi házi gólkirály, Liliia Gorilska.

    Fotó: szombathelyikezilabda.hu

    „Nagyon jó két mérkőzésen vagyunk túl, kiadtunk magunkból mindent. Ugyanezt tervezzük szombaton is. Egy nagyon jó csapathoz utazunk, akiről azt mondják, hogy gyengültek, de azért jó néhány klasszisuk van. A Kisvárdának sikerült meglepnie őket, nekünk is ez a tervünk. Persze erről a tervről nem mondható, hogy a realitás talaján mozog, de mindent el fogunk követni, hogy győzzünk. Akár a mérkőzést, vagy akár saját magunkat újra legyőzzük, ahogy tettük múlt hétvégén is. A célunk, hogy a szurkolóink büszkék legyenek ránk és hogy fejlődjünk a jövő heti, Vasas elleni rangadó előtt.” – olvasható az SZKKA hivatalos honlapján a vezetőedző,  Marosán György nyilatkozata.

    Egymás elleni múlt

    A két egymás elleni története egyelőre elfér egy lapon, ugyanis a mostani mindössze az ötödik felvonása lesz a párharcnak. A 2019/20-as szezonban, hazai környezetben 40:21-re, míg idegenben 26:36-ra nyertünk. Ez utóbbit tavaly pontosan lemásoltuk (26:36), míg legutóbb a Kiss Szilárd Sportcsarnokban 43:31-re nyertünk, így a párharcban eddig hibátlanok vagyunk.