8600 Siófok Szekrényessy Kálmán utca 1. info@skc-sportkomplexum.hu

Hírek

  • Jön a negyeddöntő első felvonása - előzetes
    2021. Április 01.

    Jön a negyeddöntő első felvonása - előzetes

    Elérkeztünk az EHF-kupa jogutódjának számító EHF European League első kiírásának a negyeddöntőihez. A HC Astrakhanochka elleni párharc mindkét mérkőzése Siófokon, a Kiss Szilárd Sportcsarnokban kerül megrendezésre. Pénteken az oroszok, vasárnap pedig mi leszünk a pályaválasztók. A Sport TV-n mindkét mérkőzést élőben közvetíti.

    „Az idei szezonunkat nézve, egy roppant meghatározó, fontos hétvége előtt állunk. Ez volt az a sorozat, ahol képesek voltunk végig egyenletes teljesítményt nyújtani. Egy esetleges továbbjutás meg is koronázhatná ezt. A mostani lesz az első alkalom, hogy a BL-hez hasonlóan Final 4-al zárul ez a sorozat is. Ennek elérése nagy eredmény lenne a jelenlegi csapattól. Szó szerint egy piszkosul nehéz párharcra számítok. – fogalmazott csapatunk vezetőedzője, Zdravko Zovko, aki hozzátette – Egy erős, stabil kézilabdára képes, rutinos csapat vár ránk. A hazai pálya előnye mellettünk szólhatna, de jelen helyzetben, a szurkolók hiányában nincs akkora jelentősége. Mindkét csapat speciális helyzetben van, hiszen két és fél nap alatt kell lejátszani ezt a párharcot. Ez hihetetlenül nagy koncentrációt igényel. Nem szabad kizökkenni, ráadásul az erőt is jól kell beosztani. Aki ezt elrontja, az könnyen ráfizethet. Mindemellett saját magunkkal is meg kell küzdeni. Nem szeretnék titkolózni, de jelen pillanatban még mindig vannak kérdőjelek abban a tekintetben, hogy kik lesznek elérhetőek a hétvégén. Az elmúlt két hónapban kimondhatatlan mennyiségű problémával találtuk szemben magunkat, gondolok itt a karanténokra, a koronavíruson áteső játékosokra, és arra a példátlan sérüléshullámra, mely megtizedelt bennünket. Jelenleg is van három-négy játékos, akinek a szerepeltetése bizonytalan. Ezek sajnos tények, ahogyan az is, hogy formáról nem beszélhetünk, hiszen legutóbb március elején léptünk pályára tétmérkőzésen. Azt megígérhetem, hogy mindent meg fogunk tenni azért, hogy mi kerüljünk ki győztesen a párharcból. Szeretnénk örömet szerezni a városnak és a szurkolóinknak.”

    Ellenfélmustra

    Hétvégi ellenfelünk a Stavropol (34:22) legyőzésével hangolt, de az alapszakasz hajrájában a Lada Togliatti (32:27) és a Krasnodar (22:23) elleni rangadót is elvesztette. A HC Zvezda (36:27) legyőzésével viszont nemrég bronzérmet szereztek az Orosz Kupában azok után, hogy az elődöntőt elvesztették a Rosztov (30:20) ellen.  

    Vlatko Djonovic csapatát egyszerre alkotják rutinos, illetve tehetséges, fiatal játékosok. Kira Trusova, Daria Samokhina, Karina Sabirova, illetve Elizaveta Malashenko az orosz válogatottból lehet ismerős, míg az ex-siófoki Irina Nikitina nem szorul külön bemutatásra. A keret pár légióssal egészül ki. Ana Debelic például a decemberi Európa-bajnokság álomcsapatába is befért, Karyna Yezhykava pedig a DVSC színeiben nemrég még ellenfél volt.

    Még több információ

    ELLENFÉLMUSTRA - RAJTUK KERESZTÜL VEZET AZ ÚT A FINAL 4-BA