8600 Siófok Szekrényessy Kálmán utca 1. +36 84 358 327

Hírek

 • Zdravko Zovko: „Nagyon fontos mérkőzés következik” – előzetes
  2021. Május 11.

  Zdravko Zovko: „Nagyon fontos mérkőzés következik” – előzetes

  A Final 4 nagybányai fináléja után három nappal a K&H női kézilabda liga 22. fordulójában vár ránk nagyon fontos feladat. Szerda este nézők előtt fogadjuk az MTK Budapest csapatát a Kiss Szilárd Sportcsarnokban. A mérkőzést klubunk hivatalos youtube-csatornája élőben közvetíti.

  Helyzetkép

  A vasárnapi Nantes Atlentique Handball elleni finálét követően a csapat egy egész éjszakás utazás után, hétfő reggel érkezett meg Siófokra. A hétvége eseményei után kellett egy kis pihenő, így egyetlen egy edzéssel megyünk bele a szerdai MTK Budapest elleni mérkőzésbe.

  „Összességében egy hihetetlenül impulzív, élményekben gazdag hétvégén vagyunk túl. Sajnáljuk, hogy nem tudtuk hazahozni a kupát a szurkolóinknak, de egy ilyen erős sorozatban, ennyi nehézség közepette is ott tudtunk lenni a végjátékban, így büszkének kell lenni az ezüstéremre. Talán ha az elmúlt hónapokban nincsen ennyi hátráltató tényező, és adott lett volna a folytonosság, akkor fizikálisan jobban bírtuk volna ezt a terhelést. Ez azonban már nem számít, előre kell tekintenünk, ugyanis egy hihetetlenül fontos mérkőzés előtt állunk. Ha szigorúan a tényeket nézzük, akkor ez a párharc most fontosabb mindennél, hiszen a nemzetközi kupaindulásért küzdünk. Az MTK Budapest egy nagyon jó csapat, remek eredményekkel, így azt gondolom, hogy pokoli nehéz dolgunk lesz. Mindenesetre óriási segítség lehet a számunkra, hogy újra a szurkolóink előtt léphetünk pályára. Még akkor is, ha tudjuk, hogy a korlátozások miatt sokan nem tudnak eljönni.” – fogalmazott Zdravko Zovko, a Siófok KC vezetőedzője.

  Ellenfélmustra

  Golovin Vlagyimir csapata az utóbbi hetekben kimondottan jó formában kézilabdázott, a Győri Audi ETO KC elleni (37:27) Magyar Kupa vereséget leszámítva legutóbbi hét bajnokijából hatot megnyert: Alba Fehérvár (29:30), Vác (35:32), Kisvárda (37:35), Békéscsaba (31:32), Boglári Akadémia-SZISE (27:22), DKKA (34:23).

  A legutóbbi, DKKA elleni roppant magabiztos győzelmet megelőzően azonban pontokat hullajtott az Érd (33:33) ellenében, illetve például a sereghajtó Békéscsabát is elég nehézkesen győzték csak le.  A fővárosi kék-fehérek roppant gólerős játékot mutatnak az idei szezonban, ezt a 21 bajnokin lőtt 657 gól (31,3 gól/mérkőzés) remekül mutatja. Ellenben a védelem kritikája, hogy az élmezőny csapatai közül messze ők kapták a legtöbb találatot (640 gól – 30,5/mérkőzés).      

  Az MTK Budapest legeredményesebb játékosa az irányító Pál Tamara, aki a maga 152 találatával toronymagasan vezeti a K&H női kézilabda liga góllövőlistáját. Szintén száz gól felett jár a válogatott balátlövő, Szöllősi-Zácsik Szandra (115), illetve igen gólerős játékot mutat beállóban Dakos Noémi (89).

  SZURKOLÓI INFORMÁCIÓK

  Egymás elleni múlt

  Az MTK Budapest az elmúlt években többször is borsot tört csapatunk orra alá. A két csapatnak a mostani lesz a 15. összecsapása a magyar élvonalban. Az eddigi 14 mérkőzésen 10 győzelem, 2 döntetlen és 2 vereség a mérleg, a szempontunkból nézve. Az MTK Budapest vendégeként korábban már kétszer is vereséget szenvedtünk, először 2016-ban (26:23), illetve legutóbb most ősszel (33:31). Hazai környezetben azonban még veretlenek vagyunk szerdai riválisunkkal szemben (5 győzelem, 1 döntetlen és 0 vereség).