8600 Siófok Szekrényessy Kálmán utca 1. info@skc-sportkomplexum.hu

Hírek

  • Visszavágni az őszi vereségért – előzetes
    2020. December 29.

    Visszavágni az őszi vereségért – előzetes

    Véget ért a téli szünet, december 30-án, szerdán a DVSC SCHAEFFLER elleni hazai mérkőzéssel zárjuk a 2020-as naptári évet. A K&H női kézilabda liga 20. fordulójában megrendezésre kerülő zárt kapus összecsapást az M4 Sport élőben közvetíti.

    Helyzetkép

    Csapatunk legutóbb november 21-én, 39 nappal ezelőtt lépett pályára Békéscsabán (20:31). Ez a bajnoki volt Zdravko Zovko első hivatalos tétmérkőzése a Siófok KC kispadján. Azóta lezajlott egy szűk négyhetes téli felkészülés, illetve a női kézilabda Európa-bajnokság, ami után először csak december 27-én, délután tudott a teljes keretnek edzést tartani a szakmai stáb. Ekkor tértek vissza válogatott játékosaink, Tomori ZsuzsannaSzikora Melinda, valamint Katarina Jezic. Illetve kisebb sérülés után immáron újra teljes értékű edzésmunkát végzett Andrea Kobetic és Tamara Horacek. A DVSC elleni mérkőzést megelőzően egy nappal, minden játékosunk egészséges, és bevethető.

    Ellenfélmustra

    Köstner Vilmos csapata váratlan, és rossz rajtot vett a 2020/21-es szezon elején, így a Mosonmagyaróvár elleni 30:31-es hazai vereség, valamint a Kisvárda elleni 21:18-as fiaskó után a klubvezetés komoly lépésre szánta el magát, és anyagi büntetést helyezett kilátásba a játékosok, valamint a szakmai stáb számára egyaránt. Ezek után zsinórban négy bajnokit nyert a DVSC, mely a Békéscsaba (32:24), az Érd (31:24), valamint a Szombathely (32:24) ellen is magabiztos játékot mutatott, és nagy csatában a DKKA (24:23) ellen is nyerni tudott.

    A vírushelyzet aztán úgy hozta, hogy legutóbb szeptember 27-én (!), pont ellenünk játszotta eddigi utolsó bajnokiját a Loki, mely 94 napja nem lépett pályára a honi porondon. Az akkori 30:25-ös idegenbeli vereségre pedig bizonyára mindenki jól emlékszik mind debreceni, mind pedig siófoki oldalon.

    Fotó: dvsckezilabda.hu

    A DVSC azóta egyetlen egy tétmérkőzést vívott, még november 21-én, Törökországban, az European League főtáblájáért. A felek kölcsönösen megállapodtak abban, hogy a továbbjutás sorsáról egyetlen egy mérkőzés dönt, melyet végül a Kastamonu 31:30-ra meg is nyert óriási küzdelemben. Kovács Anna a mérkőzés folyamán 12 gólig jutott, de a továbbjutáshoz ez a teljesítmény sem volt elegendő.

    Egymás elleni múlt

    A párharc legutóbbi tizenegy összecsapásán veretlenek maradtunk, egészen 2020 őszéig, amikor is ez a remek sorozat megszakadt. Szeptember 27-én ugyanis váratlan, 30:25-ös vereségbe szaladtunk bele a Hódos Imre Sportcsarnokban. Hazai pályán legutóbb 2011-ben kaptunk ki a Lokitól, a legutóbbi három bajnokit pedig egyaránt idegenben abszolváltuk, miután a tavalyi kacska szezonban a siófoki összecsapás elmaradt. A mostani lesz a két csapat 27. bajnoki találkozója. Az eddigi örökmérleg 14 győzelem, 2 döntetlen és 10 vereség a szempontunkból nézve. Hazai környezetben ez a statisztika 9 győzelem, 1 döntetlen, és mindössze 2 vereség.

    Edzői szemmel

    Zdravko Zovko (Siófok KC – vezetőedző): „Rég játszottunk már tétmérkőzést, így komoly várakozással tekintünk a Debrecen elleni összecsapásra. Az ősz folyamán egy igen jelentős pofont kaptunk a DVSC-től, és szeretnénk visszavágni, de nem szabad, hogy erről szóljon az egész mérkőzés. Egy olyan csapatról beszélünk, melynek nem csak tapasztalt edzője, de rutinos, és jó képességű válogatott játékosai vannak. A tehetséges fiatalokról nem is beszélve. Egy roppant kemény találkozóra számítok. Szeretném viszont látni azt a lendületet és motivációt, amit a téli alapozás során láttam nap, mint nap. A válogatott játékosokkal kiegészülve, sajnos csak december 27-én tudtunk először teljes létszámban edzeni, de bízom benne, hogy mindenkire számíthatok szerdán.”

    Fotók: Németh András