8600 Siófok Szekrényessy Kálmán utca 1. +36 84 358 327

Hírek

 • Végleges a Siófok KC 2021/22-es játékoskerete
  2021. Augusztus 12.

  Végleges a Siófok KC 2021/22-es játékoskerete

  Tamara Horacek és Tomori Zsuzsanna távozása után minden kérdőjel kiegyenesedett, kialakult a 2021/2022-es szezon végleges játékoskerete. A részletekről Fodor János és Danyi Gábor beszélt.

  A játékossal folytatott egyeztetések után a felek egyetértettek abban, hogy nem kívánnak szerződést hosszabbítani, így Tomori Zsuzsanna távozik Siófokról. A válogatott átlövő további pályafutásához sok sikert kívánunk. 

  Tamara Horacek távozását illetően klubunk eddig nem adott ki hivatalos információkat. Ügyvezetőnk, Fodor János viszont most részletesen számolt be a francia átlövő ügyéről – „Azzal szeretném kezdeni, hogy klubunknak 2023-ig szóló, jelenleg is érvényben lévő szerződése van Tamara Horacekkel. 2021. július 12-én, megdöbbenve értesültünk a Metz hivatalos bejelentéséről. A játékos élő szerződése ellenére minden kapcsolatot megszakított klubunkkal, és nem érkezett meg a felkészülés kezdetére. A múltban történtek alapján továbbra is tartjuk magunkat ahhoz, hogy aki nem akar Siófokon kézilabdázni, annak nem is kell. Élő szerződéssel lehet távozni, de csak bizonyos feltételek mellett. A kötelezettségek nem csak a klubokra, hanem a játékosokra is vonatkoznak. A szükséges lépéseket megtettük, innentől fogva ez már egy jogi ügy.”  

  „Az új játékoskeretet több fontos irányelv alapján állítottuk össze Danyi Gábor útmutatásával. A Covid-19 járvány komoly nehézségeket okozott, ezért kiemelten fontos volt a gazdasági stabilitás megteremtése. Szerettünk volna mindenképpen fiatalítani, ezért tehetséges, többségében magyar játékosokat kerestünk, akik itt Siófokon érhetnek be. Annak is nagyon örülök, hogy több sajátnevelésű játékost is be tudtunk építeni a felnőtt csapat keretébe. Gábor olyan karaktereket keresett, akik igazi csapatemberek, és megfelelnek azoknak az elvárásoknak, amiket itt Siófokon felállítottunk. Lehet, hogy most visszább kellett lépnünk, de biztos vagyok benne, hogy ez hosszútávon gyümölcsözni fog.” – zárta gondolait Fodor János.  

  A 2021/2022-es csapatnévsor tehát végleges, a tervezett fiatalítás jól sikerült. A játékoskeret átlagéletkora (24,2 év) csaknem öt évet fiatalodott a tavalyihoz képest.

  „Horacek játékával alapszinten számoltam, a kvalitásaihoz mérten szerepelt a terveim között. Furcsa történet az övé, nem értem, ez nem egy profi sportolóhoz méltó viselkedés. A keret végleges, és egy pillanatra sem estünk kétségbe az említett játékosok hiányában. Ez nem jelenthet problémát, motiválttá kell tegye azokat, akik így több lehetőséghez jutnak majd. Tehetséges és fiatal kézilabdázóink vannak, köztük több saját nevelésű játékos. Nem lehet kérdés, hogy a célkitűzést, a harmadik-hatodik hely valamelyikét el fogjuk érni az előttünk álló szezonban. Ez egy új projekt kezdete, szeretnénk egy csapatot, egy igazi közösséget építeni. Az alapokról indulunk, és az építkezéshez idő kell. Rengeteget fogunk dolgozni a sikerekért, ezt megígérhetem.” – fogalmazott Danyi Gábor, csapatunk vezetőedzője.

  Jövő héten csapatunk is megkezdi az előkészületi mérkőzések sorát, augusztus 18-án, szerdán a Motherson-Mosonmagyaróvár csapatát fogadjuk. A mérkőzésre a belépés ingyenes, az összecsapás után pedig szurkolói ankét keretein belül mutatjuk be az új szakmai stábot és a felnőtt csapat játékosait.